Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

sajtos_tapioka_zsemle_recept_zsemle_sutes_glutenmentes.jpg

SajtosTápióka Zsemle Recept - GLUTÉNMENTES

 

Amikor gluténmentes diétához javasolt kenyerek és péksütemények között válogatok, gyakran elcsodálkozom, vajon miért kell a gluténérzékeny embereknek ilyen tartósítószerekkel teletömött, előregyártott, gyakran rosszízű ételt enniük? 

Nálunk a családban is kiderült, hogy valaki gluténérzékeny. Rájöttem, igenis érdemes időt szánni a saját készítésű ennivalóra, friss és egészséges, aki nem gluténérzéken az is megeheti.

Most egy igazi imádnivaló gluténmentes csemegével szeretnék szolgálni. Ez pedig:

A brazil sajtos tápóka zsemle

HOZZÁVALÓK:

  • 1 bögre (2,5 dl) tej 
  • ½ bögre olaj
  • 1 tk só
  • 2 bögre tápiókaliszt
  • 2 tojás
  • 1 és ½ bögre parmezán sajt

 

Tápióka Zsemle készítése:

 

Épp úgy mint a piskótánál előmelegítjük a sütőt 230 C fokra és előkészítünk egy tepsit papírral kibélelve.

 Alaposan összekeverjük a tejet, az olajat és a sót egy főzőedényben, majd és egészen forrásig melegítjük. Amint elkezd bugyborékolni, azonnal levesszük a tűzről.

Egy dagasztótálba tesszük a tápióka lisztet ehhez öntjük a forró tejes keveréket és addig keverjük, amíg az egész elegyedik. A tésztánk kocsonyás állagú lett.

Dagasztógéppel, vagy esetleg kézzel kezdjük dagasztani addig, amíg teljesen sima nem lesz és áthűl. Egy kisebb tálba beleütjük a tojásokat, kissé felverjük, majd kettes fokozaton hozzákeverjük a tésztához két részletben. Várjuk meg amíg az első adag teljesen összekeveredik a tésztával és akkor keverjük hozzá az egészet.

A tál oldalára ragadó tésztát is kaparjuk le. Most beledagasztjuk a sajtot is a mixerrel. A kapott tésztánk ragadós,rugalmas, puha lesz , valahol a kelt tészta és a pite tészta közötti állagú.

sajtostapioka_zsemle_recept_zsemle_sutes_glutenmentes.jpg

Kis halmocskákat formázunk a kibélelt tepsire, a porciózáshoz használhatunk kanalat, vagy fagyiskanalat. A halmocskák közötti távolság akkora legyen mint még egy gombóc. (A kanalat mártsuk vízbe, hogy a tészta ne ragadjon rá.)

Tegyük be a kész tepsit a sütőbe és rögtön le is vesszük a hőfokot 180 C fokra.

Süssük a zsemléket 25-30 percig, egészen addig, amíg a halmocskák megpuffadnak és kívül szárazak nem lesznek és kezdenek kis színt kapni.

Amint meghűltek, lehet enni ! Nagyon finomak még melegen, de akár akár egy hétig is lehet tárolni őket légmentesen – akkor viszont evés előtt érdemes picit sütőben felmelegíteni.

Tipp: Én már próbáltam másféle kemény sajttal is, úgy is nagyon finom, de esetenként egész zsemle csak egy sajtos, ropogós héjból állt. :)

 Forrás: lisztnelkul.hu

Még több gluténmentes recept:

Egyszerű Gluténmentes Paleo Kenyér Recept

Tápióka Zsemle - Bögrés Recept - Gluténmentes Tápióka Lisztből

GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES ZABKEKSZ RECEPT

Egyszerű Gluténmentes, Tejmentes Cobbler Recept Bogyós Gyümölcsökkel

Gluténmentes csupa csoki torta

Paleo Zserbó (liszt-, cukor- és tejmentes)

forrás

írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet!

Facebook oldalunk

Címkék: gluténmentes zsemle brazil sajtos tápóka zsemle sajtos tápóka zsemle tápóka zsemle GLUTÉNMENTES gluténmentes tápióka tápoiókaliszt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8114599106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google