Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

smoothie_suti_gyumolcspepbol.jpg

Smoothie süti - alma alapból

Már régóta készülök ennek a smoothie süti receptnek a megosztásán, mert hatalmas sikere van, ahányszor csak elkészül.

 

A recept eredetileg a smoothie készítésekor, illetve az almalé centrifugálása után született. Persze nem új találmány almát, répát, vagy sütőtököt a sütik tésztájába tenni, erre példa a répatorta és a répás muffin, vagy akár a sütőtökös tekercs.

Itt most persze csak arra koncentráltam, mi legyen az értékes zöldség, vagy gyümölcspép maradékkal?

Tipp: Ha az almát, körtét szeretnéd felhasználni hasonló süteményekhez, azokat hámozd meg centrifugálás előtt!  

 Smoothie süti, alma, cékla, répa, sütőtök alapanyagból

 

Nálunk a gyümölcscentrifuga mindig csurig van a zöldség-, és  gyümölcslé készítésekor keletkező péppel.

(Ha csak lereszeled az almát és a zöldségeket, ugyanolyan finom és egészséges sütit készíthetsz!)

 

Ez a smoothie süti szinte bármilyen lisztből elkészíthető. Lehet mandulaliszt, rizsliszt, búzaliszt, tetszés szerint. Én már készítettem rozsliszttel, zabliszttel, rizsliszttel, mindegyik jó!

Az alma is bátran helyettesíthető, bármilyen zöldség és gyümölcshússal, ami éppen marad a gyümölcscentrifugában.

Én legtöbbször  az alma+cékla+sárgarépa italt készítem, ami rák ellen kíváló erősíti az immunrendszert és serkenti az agyműködéstjavítja a memóriát

Ezért is van az, hogy ahányszor készítem, mindig más, de mégis mindig finom.

  

alma repa cekla miracle juice recept.jpg

Smoothie süti a maradék gyümölcspépből

 

Smoothie süti hozzávalók:

 

  • 30-40 dkg alma reszelék (vagy vegyesen is lehet répa, cékla, alma)

  • 10 dkg liszt (rizsliszt, búzaliszt, rozsliszt, zabliszt)

  • 5 db tojás

  • 2 kávéskanál fahéj

  • picit só

  • 10 dkg xilit, vagy ennek megfelelő édesítőszer (akár cukor is)

  • 1 tk szódabikarbóna

  • 20 dkg dió (10 dkg darált, és 10 dkg durvára vágott) 

dscn5075.JPG

A tojások sárgáját összekeverjük az édesítőszerrel, és belekeverjük a darált diót, a gyümölcshúst, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjat.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a tésztához. 

 

Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.

Tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.

180 C fokon kb. 30-40 percig, vagy tűpróbáig sütjük.

 

 dscn5078.JPG

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: almás süti répás süti céklás süti smoothie süti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr207080569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google