Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

birsalma_lekvar_birsalma_sajt_-.jpg
Téli estéken, szívesen nassolgatok valamit a barátaimmal. Valami mást vagy különlegeset.

 

A birsalmasajtra még gyerekkoromból emlékszem. Mi kekszre kentük, azt ropogtattuk öcsémmel. Most ismét rátaláltam a birsalmasajt varázslatos ízére. Íme kedvenc bírsalmasajt receptem:

Birsalmasajt recept

 

A birsalmasajt diétásan cukorbetegeknek, és fogyókúrázóknak is igazi csemege és egészséges is, hisz főzés során a birsalma elő antioxidáns összetevői átalakulnak, sárgás-vörös színű vegyületek keletkeznek belőlük, amelyek már valódi antioxidánsok.

A birsalmasajt enyhe hashajtóhatású, pektintartalma miatt köhögéscsillapító, de alhasi fájdalomra, reumára, menstruációs fájdalomra, székrekedésre, bélprobléma és aranyeres panasz kezelésére is alkalmas. 

Diétás birsalmalekvár vagy birsalmasajt recept

 
Hozzávalók:

  • 4 kg megtisztított birsalma
  • 64 dkg glukonon
  • 1 citrom
  • 1 kávéskanál fahéj, vagy csillagánizs darabkák

 Birsalma lekvar birsalma sajt.jpg

 

A birsalmát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. 64 dkg glukonont hozzáadunk (Minden kiló birsalma péphez 16 dkg glukonont adunk), és néhány csepp citromlével, fahéjjal vagy csillagánizzsal ízesítjük.

Vízzel felöntjük és puhára főzzük.

Birsalma lekvar birsalma sajt főzés.jpg

A birsalma magas pektintartalma miatt a lekvár hamar besűrűsödik, de ha kemény birsalmasajtot szeretnénk, 1 kiskanál zselatint egy kevés főző lében feloldunk és belekeverjük.  

Amikor már megsötétedik turmixolható. 

Birsalma lekvar birsalma sajt recept.jpg

 

Újra feltesszük a tűzre és állandó kevergetés mellett ismét felfőzzük.

Vigyázzunk le ne égjen!

Üvegekbe szedjük, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Untitled.jpg

Ha sajtformát szeretnénk, akkor őzgerincformába, szilikonformába vagy muffin formákba is tölthetjük. 

Egy hét után a formákból kivehetjük és amennyiben nem elég kemény, hagyjuk tovább száradni. Amikor megfelelő a birsalmasajt állaga, lefóliázhatjuk, mert így sokáig eláll.

(De nem fog, mert nagyon finom!)

Főételhez hús mellé, vagy előételnek sajttal tálalhatjuk.

 Birsalma lekvar birsalma sajt 2.jpg

Tipp:

Készíts ajándékot birsalmasajtból:

birsalma_lekvar_birsalma_sajt_kockak_recept-001.jpg

 

birsalma_lekvar_birsalma_sajt_csomagolas.jpg

Birsalma lekvar birsalmasajt ajandekba-.jpg

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: birsalmasajt birsalma birsalma sajt birsalma lekvár birsalmasajt recept birsalmalekvár recept

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr625654562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2013.11.25. 16:00:32

Zselatin helyett inkább ne hámozd meg mert a legtöbb pektin a héjában található, csak jó alaposan meg jkell mosni

testünk-egészségünk · http://testunkegeszsegunk.blog.hu/ 2013.11.25. 17:55:18

Igen ez igy van, csak esetleg akkor at is kell paszirozni egy szuron.

szépjuhászné 2013.11.25. 18:44:57

Birsalmasajthoz nem kell meghámozni a gyümölcsöt! A héjában van a pektin, azt nem szabad kidobni.

legeslegujabbkor 2013.11.26. 12:27:00

@testünk-egészségünk: A héja főzés közben teljesen eltűnik.
Google