Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • habanera: Szerintem valamit a mennyiségeknél elírtál, mert 2 liter vízhez 12,5 dl folyékony édesítő egy kicsit túlzásnak tűnik. A 100 g citromsav is túl soknak látszik. Légy kedves, nézd át még egyszer. (2018.06.21. 21:34) Diétás bodzaszörp recept
  • élhetetlen: Tavaly télen volt, hogy nagyon sok spenótot kaptam, és bár nagyon szeretem főzeléknek is, de már sok volt. Aztán jött a spenótos palacsinta. A spenót püré a tésztába. Nem lett ilyen szép, mint a cék... (2018.06.21. 21:34) Palacsinta céklás, narancsos-sütőtökös, + 1 fánk
  • patócs sándorné: érdeklődni szeretnék hogy a tojás diétánál az esti fekete kávé fogyasztás helyet lehet mást vagy el lehet hagyni,én ha kávét iszok akár már du. 3-4 után már nem alszom éjjel előre is köszönöm válasz... (2018.02.02. 07:48) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Andrass9: "A fejjel lefelé állított üvegekben a lekvár lefolyik a fedélig, így kiszorítja az üvegben maradt levegőt." Ez úgy, ahogy van butaság - akkor már a lekvár is ki kéne, hogy menjen az üvegből :). A l... (2017.08.16. 11:27) Lekvár tartósítószer nélkül, és dunszt nélkül, avagy miért kell fejre állítani az üvegeket?
  • gwendeee: Ratatouille-t már csináltam többször, nagyon fini :) Mostanában a "shakshouka"-t olvastam több helyen, szerintem ez lesz a következő kísérlet :D Vagy a "Sütőben sült lecsós tükörtojás", nagyon jól n... (2017.08.16. 11:27) Lecsó cukkinivel, a tuti Ratatouille / ratatuj recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Karácsonyi menü,- és ételjavaslatok

 

A karácsonyi menü összeállítása külön program a számomra, hisz szeretném valami finommal, egészen különlegessel, de mindenek felett egészséges ételekkel meglepni a családot.

Ilyenkor a magazinokat és a szakácskönyveket is előveszem, keresem, mi lenne a legjobb. Persze jellemző rám, hogy minden receptbe próbálok belevinni egy kicsit saját magamból, módosítom a hozzávalókat, esetleg az előkészítési technikát.

Persze voltak már kudarcaim....

karacsonyi kacsasult.jpg

 

Történt ugyanis az egyik emlékezetes Karácsonyi készülődéskor (kezdő háziasszony koromban), hogy már jó előre fellapoztam a szakácskönyveket, összegyűjtöttem a recepteket. A Menü : Narancsos Kacsa!

Óh, szuperül hangzik!

"A kacsát 3-4 nappal a sütés előtt jó alaposan be kell sózni 1-2 kg sóval", hangzott a recept. A besózott kacsát aztán olajban kellett pácolni egészen Szentestéig. Ez eddig rendben is volt, a következő lépés a kacsa leöblítése és a sütés. Na, itt ez az apró kicsi lépés, "A kacsát öblítsük le" - hát, valahogy elmaradt, gondoltam attól az olajos sós páctól nem lehet baja, kár lenne lemosni. Indult be a sütőbe. Juj de fincsi lesz!

Persze hamar kiderült, hogy a kacsa ehetetlen! Annyira sós volt, egyszerűen emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Eszünkbe jutott még a család kutyusa, a házőrző német juhász.

Na neeeem, szegény Picur! Persze az ünnepi kacsából neki jártak volna a csontok, de így az ő vacsorája is elmaradt.

Az egész családnak emlékezetes az a Karácsony Szenteste, amikor az Ünnepi Kacsa a kukában végezte.

Igen, sokat tanultam azóta én is. Megtapasztaltam, mennyire elbújhat az ördög a részletekben. 

Sokszor, ha túlságosan finomat vagy extrát szeretnénk készíteni ez az eredmény.

Idén Karácsonykor kívánom, hogy mindenkinek úgy sikerüljön az Ünnepi vacsora, ahogy azt megálmodta, és a szakács is kipihenten, csinosan és ünnepiesen tudjon leülni a család mellé az asztalhoz!

Ehhez a Karácsonyi menühöz ajánlanék most pár egészséges receptet, amik vagy előre elkészíthetők, vagy annyira egyszerűek, hogy marad energia az igazi örömhöz, a családi együttléthez.

karacsonyi kacsasult-.jpg

Karácsonyi mézes kacsasült recept

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 1 csipetnyi só
  • egy kiskanál pirospaprika
  • egy csésze méz
  • 1/3 csésze narancslikőr
  • citromlé
  • 1,5 kanál mustárliszt
  • 5 szelet citrom
  • 5 karika hagyma

 

Elkészítése:

•A kacsát megpucoljuk, bőrét megszurkáljuk, vagy ferdén bevagdossuk.

•A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával és kívül belül alaposan bedörzsöljük vele a kacsát.

•A mézet, likőrt, és mustárt összekeverjük, és a sülés közben gyakran meglocsoljuk vele a kacsát.

• A kacsát 15 percet sütjük 200C fokon, majd a hőmérsékletet 180C fokra állítjuk, s még 1,5 órán keresztül sütjük. 

(A sütés mennyisége függ a kacsa méretétől, számolj kilónként egy órát, plusz még egyet.)

•Mikor már majdnem kész a sült, ráhelyezzük a citrom és a hagymaszeleteket, és további 10-15 percet sütjük.

Pirított zöldségkörettel tálaljuk:

Mézes, ízletes pirított zöldségköret 

 

 

borscs(2).jpg karácsonyi-töltött-kaposzta.jpg
Céklaleves vagy Borcs  Karácsonyi töltött káposzta

unnepi sult zoldsegek.JPG
alma-salata-gazdaon.jpg

Mézes, ízletes pirított zöldségköret

Alma saláta dióval es spenóttal
répa torta.jpg sutotok tekercs.jpg
Diétás répatorta Sütőtök tekercs
karacsonyi sutik-sajt-torta.jpg karacsinyi sutik.jpg
Ünnepi Mascarpone Sajttorta  Karácsonyi diétás mézeskalács
mascarpone sutotok pite.png csokolade torta mandarinal.jpg

Mascarponés sütőtökös pite

Csokoládé torta mandarinnal

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: menü kacsasült karácsonyi menü karácsonyi ételek Karácsonyi karácsonyi menü receptek karácsonyi ételek receptek karácsonyi kacsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr994961104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google