Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

granatalma_1.jpg

A gránátalma kitűnő antioxidáns, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz, levének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. Gránátalma a szupergyümölcs 

A gránátalma egyre népszerűbb, terjednek a lédús hússal borított magokkal ízesített receptek, desszert és saláta ötletek.

A gránátalma magok kiszedése azonban nem egyszerű annak, aki még sohasem csinálta. Pár egyszerű mozdulattal azonban hozzájuthatunk a szupergyümölcs magjaihoz. 

Hogyan kell kimagozni a gránátalmát?

 

 

hogyan pucoljunk granatalmat 1.jpg

A gránátalma tetejét kivágjuk, a kemény részt léválasztjuk. 

 

hogyan pucoljunk granatalmat 2.jpg

hogyan pucoljunk granatalmat 3.jpg

A gránátalma  alját is eltávolítjuk.

hogyan pucoljunk granatalmat 5.jpg

A gránátalma héját késsel vékonyan lepucoljuk.

hogyan pucoljunk granatalmat 6.jpg

A gránátalmát egy vizzel teli tál felett kettévágjuk és a magokat a tálba pucoljuk.

hogyan pucoljunk granatalmat 7.jpg

A gerezdeknél szétválasztjuk a gránátalmát, hogy minden szemhez hozzájussunk.

hogyan pucoljunk granatalmat 8.jpg

A gránátalma magok a tál alján maradnak, a víz tetején úszó hártyákat szűrővel emeljük le.

Jó étvágyat a finom csemegéhez!

Gránátalma receptek:
 

Gránátalmás - vegán saláta receptek : Olivás, Diós és Édesburgonyás

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: gránátalma magozása hogyan kell kimagozni a gránátalmát? gránátalma magozás

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr55609906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2013.11.03. 16:34:41

tökéletesen, percre ugyanannyi időbe telik, mint bevagdosva-.hajlítgatva, mert az érdemi szenvedés így is úgy is a magok kiszedegetése a tokjaikból

Walter_Dornberger 2013.11.03. 16:34:49

Tiszteletem,

Hát nem így hámoznak arrafelé, ahol ez nagyon finom!

1.,
teteje levág
2., mint a narancs gerezdjei, a függőlegesen bevágjuk a gyümölcs héját a levágott felső csúcstól a levágatlan alsóig 2-3 cm távolságonként,
3., a héjat a gömbcikkekről le tudjuk húzni egyenként, felülről lefelé, a levágott tetőtől kezdve.
4., gerezdekre szedjük, és innen a metódus azonos.
Nekem Iránban mutatták meg a gyümölcspréselők, akik nagyon profin tették.
A körbehámozás azért nem szerencsés, mert a héj vastagsága változó és sok keserű fehér hártya marad rajta, vagy belevágunk a gyümölcsbe.

Kéretik, kipróbálni,
köszönöm a figyelmet!

magyar bucó 2013.11.03. 16:34:58

Csak azt nem értem, minek hámozod meg.

CharlieBrown 2013.11.04. 10:33:19

Hülyeség helyett egy youtube link is elég lett volna.
Víz... tál...jah...
Egy bicska, és csókolom. :D

www.youtube.com/watch?v=rnujQquKCQY
Google