Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Miért főzzünk levest céklából?

 borscs.jpg

Cékla:

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.

a_cekla_egeszsegugyi_hatasai_cekla_fogyasztasa_utan_a_vizlet_pirosas_szinu_lehet_mintha_veres_lenne.jpg

 

Borscs recept:

 

A Borscs, másnéven céklaleves, a kedvencem! Húst és többféle zöldséget tesznek bele, míg édes-savanyú ízét a vörös céklától, annak levétől és a káposztától és a paradicsompürétől kapja.

Hozzávalók:

700 gramm marha-lábszár
10-12 csésze hidegviz
1 teáskanál só
1 közepes hagyma, felapritva
2 közepes cékla, keskeny csikokra vágva
1 közepes répa, vékony csikokra vágva
1 közepes krumpli, felkockázva
1/2 csésze vékonyra vágott zeller
2-3 csésze káposzta darabokra vágva
3/4 csésze paradicsompüré
1/2 gerezd fokhagyma, morzsolva
1 teáskanál liszt
cékla lé vagy citromlé
só és bors
1/2 csésze tejföl


Öntsük a húsra a hideg vizet úgy, hogy elfedje a víz és megsózzuk meg. Szépen lassan forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Fedjük le és kicsi lángon főzzük másfél órát. Öntsünk rá a hagymát és a céklát, majd főzzük 10-15 percig, amíg a cékla majdnem megpuhul. Zsenge céklát a többi zöldséggel együtt kell főzni. Adjuk hozzá a zöldségeket és főzzük a levest további 10 percig.  Ezután szórjuk bele a káposztát és főzzük tovább, amíg a káposzta puha lesz. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A végén öntsünk rá a paradicsompürét és az apróra morzsolt fokhagymát.
Keverjük össze a lisztet három ek. hűvös vízzel, rakjunk bele a levesből egy keveset és utána az egészet kavarjuk bele a borscsba.
Adjunk egy kevés céklalevet vagy citromlét a leveshez, de ne savanyítsuk túl a levest. Ízesíthetjük további sóval és borssal, majd forraljuk fel a borscsot. 
Tálaláskor rakjunk a levesbe egy pici tejfölt.

Fogyókúra tippek>>

 

Fogyókúra kiegészítők>>

 

 

Facebook oldalunk

Címkék: receptek borscs recept cékla céklaleves képekkel receptek képekkel borscs leves borscs recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr263203983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google