Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

kaloria-csokkentes-hosszu-elet.jpgEgy új tanulmány szerint a kalória-bevitel csökkentése lassítja az öregedést és jelentősen kitolja az olyan idősödéssel járó problémák jelentkezésének idejét is, mint a szív- és érrendszeri betegségek és a rák.

Már 2009-ben kiadták azt a majmokon végzett kutatási eredményt, ami igazolta a kalória csökkentésnek pozitív hatását. A kutatók kimutatták, hogy a kalória-bevitel csökkentésével lelassul az öregedés folyamata az egereknél és patkányoknál. A Saint Louis Egyetem kutatóinak új tanulmánya felfedte, hogy egy bizonyos hormoncsökkenés  jelentkezik, mikor elhagyjuk a nehéz desszerteket vagy a Big Mac menüket pulykás szendvicsre cseréljük.

„A kutatásunk bebizonyította, hogy a kalória csökkentése ugyanolyan hatással van az emberekre, mint az állatokra” – írta jelentésében a vezető szerző, Edward Weiss tápanyag- és táplálkozástudományi docens. „A következő lépés, hogy megfigyeljük, valóban csökkenti-e az életkorral járó szövetkárosodást. Erről csak hosszú távú kutatások útján győződhetünk meg.”

A kalóriacsökkentés nem elég, fontos a tápanyagokban gazdag, egészséges táplálkozás!

Az anyagcsere hosszú távú lelassulása idővel hajlamossá tehet az elhízásra. Az egészséges testsúly megtartásának titka a következetes táplálkozás és a rendszeres testedzés.

Számos tanulmány arra utal, hogy az elhízás káros az agy működésére. A túlsúlytól lelassul agyműködés, ami az agy korai öregedését okozza, valamint fogékonnyá tesz bennünket az olyan betegségekre mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. Ezzel szemben, kalória megvonás az agyat fiatalon tartja.

Az olasz Catholic egyetem kutatók szerint a lassabb öregedés kulcsa az úgynevezett CREB1 molekula, amelyet a szervezet a kalóriaszegény diéta során fokozottan termel. A CREB1 számos agyi folyamatban – így a tanulás és emlékezés során – játszik kulcsszerepet. A kutatók a kísérletek során azt állapították meg, hogy a CREB1 bizonyos enzimeket aktivál, amelyek az öregedés folyamata során fejtik ki hatásukat. A tudósok a felfedezéstől azt remélik, hogy általa közelebb kerülhetünk az egészségesebb életvitelhez. „Reményeink szerint hamarosan megtaláljuk annak a módját, hogy a CREB1 molekulát az emberek esetében is aktiválhatjuk, s ezzel leáldozik a koplaláson alapuló, szigorú diéták kora”. Jelentette ki a tanulmányt jegyzetelő.

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: életkor diéta kalória egészséges életmód égészség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr324742108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google