Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • testünk-egészségünk: Az Egyesült Államokból indult az új Pegan diéta étrend őrület. A pegan szó nem más ami paleo diéta és a vegan étrend mozaikszava. Erre a két étrendre épül az új diéta. testunkegeszsegunk.blog.hu/201... (2018.10.02. 19:48) Reform csevapcsicsa, avagy a pegan csevapcsicsa receptje
  • Gali Leon: Ha paleo és vegán, akkor hogy lehet benne hús? (2018.10.02. 19:46) Reform csevapcsicsa, avagy a pegan csevapcsicsa receptje
  • habanera: Szerintem valamit a mennyiségeknél elírtál, mert 2 liter vízhez 12,5 dl folyékony édesítő egy kicsit túlzásnak tűnik. A 100 g citromsav is túl soknak látszik. Légy kedves, nézd át még egyszer. (2018.06.21. 21:34) Diétás bodzaszörp recept
  • élhetetlen: Tavaly télen volt, hogy nagyon sok spenótot kaptam, és bár nagyon szeretem főzeléknek is, de már sok volt. Aztán jött a spenótos palacsinta. A spenót püré a tésztába. Nem lett ilyen szép, mint a cék... (2018.06.21. 21:34) Palacsinta céklás, narancsos-sütőtökös, + 1 fánk
  • patócs sándorné: érdeklődni szeretnék hogy a tojás diétánál az esti fekete kávé fogyasztás helyet lehet mást vagy el lehet hagyni,én ha kávét iszok akár már du. 3-4 után már nem alszom éjjel előre is köszönöm válasz... (2018.02.02. 07:48) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Ünnepi Csokitorta diétásan

 

A csokoládé segíti a zsírégetést és finom!  Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.

Diétás csokitorta marcipánnal

Hozzávalók:

 Tésztához:
8 tojás
4 evőkanál vajzsír
8 púpos evőkanál kakaópor
8 teáskanál xilit

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) és vajazzuk ki a tortaformát.
Olvasszuk meg a vajzsírt lassú tűzön és közben keverjétek el a kakaóval és adjunk hozzá egy narancs reszelt héját. 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 7 teáskanál xilittel habosra keverjük és hozzáadjuk a már nem forró, de még folyékony vajzsír-kakaó mixet. Ez a keveréssel (ahogy hül) ragacsos, kicsit gumis masszát képez.
Ekkor a maradék kanál xilittel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Ha ez a tojásfehérjével elkeverve nem lesz teljesen egységes, a pici darabkák végül úgy tűnnek majd, mintha direkt, extra csokidarabokat kevertetek volna a tésztába.
A sütési idő kb. 30 perc. Ez nekem minden piskóta-szerű süteménynél beválik. Alső-felső sütés, 180 fok, középső rács, 30 perc alatt kész.

A marcipánhoz:
10 púpozott EK darált mandula
5 EK víz
1 EK rum
0,5 EK vajzsír
2 EK xilit

A csokikrémhez:
1 tojássárgája
1 EK xilit
1dl kókusztej
1 csapott EK kakaó
fél vaníliarúd
1 EK vajzsír

A csokimázhoz:
3 csapott EK kakaó
125g pálmazsír (
250 grammos kiszerelésben kapható a bioboltok hűtőpultjában)

A marcipánhoz az őrölt mandulát lassú tűzön melegítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a xukrot, a vizet, a rumot, legvégül pedig a vajzsírt.
A vajzsír talán elhagyható, de szerintem ez is sokat hozzátesz, nem csak állagában (megóvja a kiszáradástól), de ízében is.

A tortában a marcipánréteg került alulra.

A kókusztejbe kapparjuk bele a vaníliát (amíg főtt, a rudat is beletehetjük), hozzáadjuk a kakaót, majd felforraljuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödött. Ez idő alatt egy edény alján vizet addig melegítünk, hogy gyöngyözzön. A tojássárgáját habosra keverjük a xukorral, még géppel, majd amikor már szépen kivilágosodott, a gőz fölött, kézi habverővel kevergetjük, lassan, folyamatosan, és hozzákanalazzuk a kakaós kókusztejet is.

A krém lassan sötétedik, sűrűsödik. Kb. 10-15 percig kell kevergetni a gőz fölött, hogy puding állagú legyen. Nem árt olykor benézni az edény alá, hogy biztosak legyünk benne, a víz nem forr. Fontos, hogy kézzel kevergessük, mert a gép túl gyors.

Lehűtjük jó hidegre, így tovább keményedik, majd hozzákeverjük a vajzsírt. Egy kicsit könnyít a krémen, és ad neki egy kellemes, mogyorós aromát. 

Olvasszuk fel a pálmazsírt, keverjük el a kakaóval és tegyük félre hűlni. Kisütjük a lapokat, megkenjük és jó fél órára hűtőbe tesszük. Ha a csokimázat a hideg tortára öntjük, gyorsan kihűl, így kevésbé veszélyes hogy lefolyna. Egy rácsra helyezzük a kihűlt tortát, öntsünk rá sok csokimázat és osszuk el a torta oldalára is egy szilikonlapát segítségével. 


Hhűtőszekrényben tároljuk.

 

Diabetikus Marcipán recept

 

Jó étvágyat! 

Fogyókúra tippek>>

Fogyókúra kiegészítők>>

 

Címkék: karácsony fogyókúra diéta csokitorta diétásan csoki torta diétás csoki torta diétás csokitorta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr503468003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google