Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

A vércsopor diéta követői szerint az igazi fogyás mélyebben gyökerezik

 

Több évtizedes munkával, a kutatók több mint 1000 olyan élelmiszert azonosítottak, amelyek hatékony fehérjéket, lektineket tartalmaznak. Ezek a lektinek aktíválódnak, amikor kölcsönhatásba kerülnek a vércsoporttal.

 Vércsoport diéta

 

Például búzát tartalmazó élelmiszereket fogyasztása után a 0 és az A vércsoportba tartozó egyének egyfajta puffadást vagy más emésztési problémákat tapasztalnak.

 

A gluténérzékenység tünetei, a lisztérzékenység tünetei

 

Ez nem egyszerűen étel-intoleranciát jelent. A gyomor és a belek falai érzékeny receptorokkal vannak borítva, amelyekk kölcsönhatásba kerülnek az élelmiszerekkel, vagyis reagálnak a búzában lévő lektinekre. Elöszőr csak enyhe emésztési problémákat tapasztalunk a búza lektin kölcsönhatás miatt, vagy egyszerűen kedvetlenül fogyasztjuk, így jelzi a szervezet, hogy az étel nem megfelelő a mi számunkra.

Idővel, csökkenő energia, súlygyarapodás, egyre romló egészségi állapot az eredmény.

A jó hír az, hogy ha a számunkra kedvezőtlen élelmiszerek fogyasztássát megszüntetjük, és helyettük olyan élelmiszereket fogyasztunk amik jobban megfelelnek a saját a vércsoportunknak , hamar megtapasztaljuk ennek az előnyeit így egészségesebbek, karcsúbbak, energikussabbak leszünk.

Vércsoport diéta étrend

 

Tehát a Vércsoport diéta alapján az étrendet az határozza meg, hogy A, B, AB vagy 0-ás vércsoportba tartozunk. Szintén a vércsoport határozza meg, hogy a szervezet hogyan emészt, milyen betegségekre hajlamos, és milyen gyors az anyagcsere üteme.

A tipikus napi étrend a vércsoporttól függ

 

Például: az A vércsoportba tartozóknak állítólag kevés a gyomorsavuk, ezért nehezen emésztik a fehérjéket. Emiatt étrendjük sok zöldséget, szóját és halat tartalmazzon.

Peter D'Adamo, a diéta megalkotója szerint minden vércsoport más és más jellemzőkkel rendelkezik. Nem csak fizikai adottságukban, de gondolkodásmódjukban, mentalitásukban is különböznek. Emiatt tápanyag igényük, s emésztésük is különböző.


D'Adamo kísérletei során felfigyelt arra, hogy egyes emberek jobban kedvelik a húsféléket, míg mások inkább a vegetariánus étrendet követik.

Kísérletei során ráébredt, hogy az egyes vércsoportba tartozók más-más élelmiszereket részesítenek előnyben táplálkozásuk során. Véleménye szerint ez nem a véletlen műve; testünk azokat az ételeket igényli, melyek számára valóban szükségesek. A többi tápanyag csupán hátráltatja az emésztést, s a funkciók helyes működését. A vércsoport diéta ezen az elven alapul, s amellett, hogy segít a plusz kilók leadásában, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik.

spirulina_spirulina_spirulina_egy_szikla_szilard_modja_a_ver_lugositasanak.pngSpirulina, a "zöld vér" A vérképző szervek nagy segítője


Míg a "0" vércsoport szülöttei el sem tudják képzelni, hogy egy ebéd hús nélkül is laktató legyen, addig az "A" vércsoportúak számára ez a fajta táplálkozás érthetetlen, s nem is előnyös.

A "0" vércsoport táplálkozása

Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:
Borjú- és marhahús, hagymafélék, karalábé, brokkoli bab, rizs, dió, tökmag
zöldfűszer, kömény, petrezselyem, bors és fokhagyma halfélék

Kerülendő tápanyagok: Füstölt ételek, a legtöbb tejtermék, búza- és kukoricatartalmú ételek eper, narancs, sárgadinnye avokádó, káposzta, karfiol,burgonya, édességek

Az "A" vércsoport táplálkozása -  A zöldségek játszák a legfontosabb szerepet.

Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek: Szója, lencse, bab, bokkoli, káposzta, tökfélék, ponty, szardínia, lazac, kecsketejből készült tejtermékek, zöldfűszerek, mustár, gyömbér, áfonya, meggy, mazsola, barack, szilva

Kerülendő tápanyagok:

Húsfélék, burgonya Teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa padlizsán, káposzta, paprika kesudió, pisztácia Bors

Az "AB" vércsoport táplálkozása

Az "AB" vércsoport szülötte érzelmes és rendkívül szenvedélyes. Barátságos típus, fejlett empatikus képességgel rendelkezik, s általában optimista.

Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:

Nyúl, pulyka, bárány, rizs-és búzafélék, zöldfűszerek, torma, kömény, sovány tej, kecske- és tehénsajtok, szójafélék Vanília, fahéj szinte bármelyik zöldség és gyümölcsféleség

Kerülendő tápanyagok:

Borjú, marha, sertés füstölt lazac, nemespenésszel érlelt sajtok, hüvelyes zöldségek,
kukorica banán, narancs, tökmag kapribogyó égetett szesz

A "B" vércsoport táplálkozása

A "B" vércsoportúak rendkívül kreatívak, s nem tűrik a korlátokat. Erős szabadságvággyal rendelkeznek, s lelkes szervezők.

Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek:

Vadhúsok, bárány, tejtermékek, lepényhal, pisztráng, borsó, bab, padlizsán, köles, rozsfélék, alma, körte, eper, zöldfűszer, gyömbér

Kerülendő tápanyagok:

Csirke-, sertés- és kacsahús, kukoricaliszt, hajdina, kagylófélék, tintahal, füstölt lazac, retek, paradicsom, tök, rebarbara, fahéj

forrás

Tippek:

 

Címkék: fogyókúra diéta fogyás egészséges vércsoport vércsoport diéta peter dadamo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr983234793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google