Photo by Perry Santanachote
A Chia mag az omega-3 zsírsavak leggazdagabb növényi alapú forrásaik közé tartozik. (A lazacnál is több adagonként.) A chia mag növeli az energiaszintet, javítja az emésztést és a vércukorszint stabilizálását.
A cseresznye nem csak kiváló ízt ad a chia pudingnak, hanem a szervezet számára fontos antioxidánsokat, C-vitamint, káliumot és rostokat is tartalmaz.
Cseresznyés/Meggyes Chia Puding Recept
Cseresznyés Chia Puding Recept
A kesudió krém tökéletesen illik ehhez a desszerthez. A kardamom és a vanília ízesíti, míg a friss cseresznye édes és gyümölcsös ízt kölcsönöz a pudingnak.
Hozzávalók a pudinghoz:
- 2 és fél bögre mandulatej / kókusztej / rizstej
• Fél bögre cseresznye kimagozva, félbevágva
• Fél teáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál sztevia
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• Fél bögre chia mag
Hozzávalók a kesudió krémhez:
- ¼ bögre kesudió
• ¼ bögre cseresznye kimagozva, félbevágva
• 2 evőkanál hideg víz
• 1/8 teáskanál sztevia
Elkészítés:
- Turmixoljuk össze a tejet, a cseresznyét, a fahéjat, a szteviát és a vanília kivonatot. Öntsük rá a cseresznyés krémet a chia magra és keverjük össze. 5 percig hagyjuk állni, majd újra keverjük meg. Ismételjük mej a keverést 10 perc múlva megint, majd takarjuk le és hagyjuk állni a hűtőben legalább 3 órát vagy egész éjszakára.
Kesudió krém nélkül is ízletes, de még élvezetesebb, ha ezt hozzáadod:
- Áztasuk be a kesudiót vízbe, majd hagyjuk a hűtőben legalább 3 órát állni.
- A kesudió krém elkészítéséhez turmixoljuk le a cseresznyét. Szűrjük le a kesudiót és adjuk hozzá a cseresznyéhez, majd simára turmixoljuk össze a vízzel. Adjuk hozzá vaníliakivonatot és szteviát.
- Tálalás előtt ismét keverjük át a pudingot és osszuk el 4 felé. Kesudió krémmel és cseresznyével díszítsük.
Meggyes-áfonyás chia puding recept
Kóstoltad már a diótejet? Ennek a receptnek az az alapja. Adj hozzá egy kis meggyet, goji bogyót, acai port és datolyát és olyan gyümölcsös levet kapsz, amibe tökéletesen bele lehet áztatni a chia magot.
Hozzávalók
- 1 bögre dió
• 3 bögre víz / kókusztej / rizstej
• Egy marék aszalt meggy
• Egy marék goji bogyó
• 1 evőkanál acai por
• 1 datolya
• chia mag (minden másfél bögre tejhez kb. ¼ bögre chia mag ajánlott)
• 1 rúd vanília
• tálaláshoz: joghurt és kék áfonya
Elkészítés:
- A diót és a vizet öntsd a turmixba és addig turmixold, míg habos, tejes állagú nem lesz.
- A tejet leszűrjük, majd vissza öntjük a turmixba. (A dió darát tedd a fagyasztóba, és később fel tudod használni macaron vagy más sütemény készítéséhez.)
- Adjuk hozzá a goji bogyót, a meggyet, az acai port és a datolyát a diótejhez és turmixoljuk össze.
- Az így kapott ízesített növényi tejet öntsük egy nagy tálba és keverjük össze a chia maggal.
- Adjuk hozzá a vanilia rudat, fedd le az edényt, majd tegyük a hűtőbe éjszakára.
- Tálalásnál joghurttal és áfonyával rétegeljük.
A Valaha Ismert Leghatékonyabb Zsírégető Ital Chia Maggal
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek