Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

ratatouille_recept.jpg

Ratatouille (ejtsd: ratatuj), másnéven francia lecsó

 

Neked mi jut eszedbe, ha azt hallod Ratatouille? Igen a legtöbbünknek egy kedves rajzfilm ugrik be, amiben Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. 

De persze legalább ilyen népszerű az a francia étel, ami leginkább a lecsóra emlékeztet, csak éppen egyik fő alkotóeleme a cukkini.

A Ratatouille vagy ratatuj nem más mint egy könnyű nyári vega étel, amit természetesen meg lehett bolondítani egy kevés kolbásszal és virslivel.

Fontos, hogy nem szabad túlfőzni, de ha a cukkini nem túl zsenge, akkor a főzési ideje egyenlő a paprikáéval.

 Lecsó cukkinivel, a tuti Ratatouille recept

 

Hozzávalók:

ratatouille_2.jpg

  • 1 kg paradicsom
  • 1,5 kg paprika
  • 1-1,5 kg cukkini
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • Só, bors, pirospaprika
  • ½ dl olaj vagy kókuszzsír
  • 20 dkg virsli (opcionális)
  • 15 dkg kolbász (opcionális)

Elkészítés:

ratatouille_3.jpg

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. (Ha kevés vizet is adunk a hagyma párolásához, akkor kevesebb olaj is elég)

ratatouille_5.jpg

Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt paprikát és paradicsomot, és a fűszerekkel együtt tovább főzzük.

Közben a cukkinit is megtisztítjuk (nem feltétlen kell meghámozni, csak ha nem szeretjük a héját, vagy esetleg öreg már a cukkini.) Mikor a paprika félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vagy hosszúkás csíkokra vágott cukkínit és a paradicsomsürítményt.

ratatouille_10.jpg

Kavargassuk meg rendszeresen, de vizet egyáltalán ne adjunk hozzá mert bőséges levet fog ereszteni.

Ízlés szerint tovább fűszerezzük, és alacsony hőmérsékleten (kb 20-30 perc) puhára főzzük.

ratatouille_12.jpg

Virslit és kolbászt csak a legvégén adjunk hozzá a ratatujhoz, és mégegyszer forraljuk össze.

Tálalhatjuk önmagában -így a legkalóriaszegényebb-, vagy nokedlival, tarhonyával, akár főtrizzsel is.

 ratatouille_20.jpg

Jó étvágyat kívánunk!

 Préselj a zöldség és gyümölcslevekbe is cukkinit!

Smoothy receptek itt 

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: lecsó recept cukkinis lecsó lecsó cukkinivel ratatuj recept ratatouile recept

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4112694857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

gwendeee 2017.08.16. 11:27:42

Ratatouille-t már csináltam többször, nagyon fini :)
Mostanában a "shakshouka"-t olvastam több helyen, szerintem ez lesz a következő kísérlet :D Vagy a "Sütőben sült lecsós tükörtojás", nagyon jól néz ki.. www.lidlkonyha.hu/Magazin/Variaciok-lecsora :)
Google