Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Kókusztej600_x_kokusztej_keszitese_hazilag.jpg

Egyes emberek számára, a tej puszta említése tabu. Nem tudják meginni, vagy nem szeretik, és nem akarnak olvasni sem róla.

Bármi is legyen az okuk, akár előítélet, akár allergia, számukra a kókusztej igazi megoldás lehet. 

Finom és krémes kókusztejet készíthetsz otthon házilag, kókuszreszelékből 

Itt két különböző kókusztej receptet olvashatsz, mindegyik gyors és egyszerű, kis befektetésből, kevés munkával elkészíthető.

Íme a kókusztej receptek:

 

Hogyan készíthető el házilag a kókusztej?

 

Hozzávalók:


•1 zacskó kókuszreszelék

•3 csésze víz 

• só és édesítőszer ízlés szerint

• aromák ízlés szerint

 

Elkészítés:

A kókusztejet házilag kétféleképpen készíthetjük el.

1. kókusztej recept


– Felforraljuk a vizet és leöntjük vele a kókuszreszeléket. A leforrázott kókuszreszeléket minimum fél órán át állni hagyjuk ( még jobb ha több órán át akár egész éjszakát is pihen)

kokusztej_keszitese_hazilag_vizzel_keverjuk_el.jpgthehealthyfoodie.com

– Ezután alaposan átkeverjük, vagy néhány percig (2 perc minimum) átturmixoljuk.

kokusztej_keszitese_hazilag_szures.jpgthehealthyfoodie.com

– Sűrű szövésű géz darabon átszűrjük, vagy konyhai szűrő segítségével. A lényeg, hogy jól kinyomkodjuk az összeturmixolt kókuszreszeléket.

kokusztej_keszitese.jpgthehealthyfoodie.com

– Pohárba öntjük, szükség szerint édesítjük, ízesítjük de natúron is nagyon fincsi.

 

2. kókusztej recept


– Forrásban lévő vízhez adjuk a kókuszreszeléket és kb. 5-10 percig forraljuk. Ezután állni hagyjuk míg teljesen ki nem hűl.

– Az előzőekhez hasonlóan turmixoljuk és szűrjük.

 Ízesíthetjük a kókusztejet 1/2 teáskanál vanilia kivonattal, vagy kakaóval.

 

Tipp:

A maradék - felfőtt kókuszreszelék süteményekbevagy  reggeli kásákba keverhető.

Miből készül a Kókuszolaj vagyis a kókuszzsír? 

A frissen elkészült kókusztejet tegyük egy széles szájú edénnyel a hűtőbe.

Lehülés után egy hártya szerű fehér réteg keletkezik a tej tetején,  ez a kókuszolaj vagy kókuszzsír.

A kókuszzsírt kanállal szedjük le a tej tetejéről.

Használd fel a kókuszolajat a kurkuma aranyital készítéséhez, ami egy igazi egy életelixír

Sütéshez vagy kozmetikai célokra is felhasználható, de a házi kókuszzsír csak pár napig áll el hűtőben. 

 forrás

Viszlát feketekávé, itt az új reggeli kókusztejes csodaital!

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: Kókusztej Kókusztej recept Kókusztej házilag Kókusztej olcsón Kókusztej készítése

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr328750212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

lobster thermidor 2016.09.09. 12:57:47

Ezek a kókusztej készítési ötletek sajnos csak a halvány utánzatai az eredetinek, ugyanis a szárított kókuszreszeléknek messze nincs olyan zsírtartalma, mint a frissen reszelt kókuszbélnek. Az eredeti kókusztejhez készítésére alkalmas világosbarna héjú termés itthon nem kapható, talán a bécsi Naschmarkton fellehető, ennek legalább 1,5 - 2 cm vastag bele, húsa van, és egyébként a dél - indiai, valamint a srí lankai konyha egyik legfontosabb alapanyaga.
Google