Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

A Goji bogyó a zsírégető csodaszer

goji_fogyas_kozben_erositi_az_immunrendszert.jpg

Nem véletlen, hogy a Goji bogyó napjainkban a fogyókúrás piacot is meghódította, kivonata pedig egyre több étrend-kiegészítőnek, fogyasztó készítménynek adja alapját. A Goji bogyó fogyasztása szabályozza a vércukorszintet, a koleszterinszintet is csökkenti, vitaminjai és ásványi anyagai révén pedig igen jó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is.

Shane Warne az ausztrál krikett legenda radikális átváltozásának titka is a súlycsökkentő Goji bogyó ital.

 

forrás

A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.

A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!

 

A Goji bogyó különleges természeti adottságokkal rendelkezik. A Goji bogyó a gránátalma, a fekete- és a vörös áfonya, a szőlő, a garcinia valamint az acai bogyó mellett ott szerepel a szupergyümölcsök között.  A goji-bogyóval foglalkozó kutatások szerint a mazsolaszerű apróság olyannyira gazdag forrása a különféle vitaminoknak, ásványi anyagoknak és tápanyagoknak, hogy egy picinyke szem felér akár egy egész kosár zöldséggel vagy gyümölccsel. 

A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, súlyarányosan 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan antioxidánsok.

Szelénium és germánium is bőségesen található a Goji bogyóban. A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.A Goji bogyó emellett számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is bizonyotott.

A Goji bogyóban található nagy mennyiségű poliszacharid, amely amellett, hogy az egyik leghatékonyabb immunerősítő hatóanyag, segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát - ebben a goji antioxidánsai is fontos szerepet vállalnak.

A Goji bogyó rák ellenes hatása:

A Goji bogyó szerepet játszhat a daganatos sejtek visszaszorításában, sőt, a sugárterápia, illetve a kemoterápia mellékhatásait is képes enyhíteni. A Goji bogyó emellett egy másik hatékony rákellenes anyagnak, a germániumnak is gazdag forrása. A kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.

A Goji bogyó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is.

 

goji_fogyas_kozben_erositi_az_immunrendszert.jpg

 

A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!

18 aminósavat és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és béta-karotint.

In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyó fogyasztásának hatására.

A „Goji” növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik. Kínában, Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roboráló szerként tartják számon. A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Egészségmegőrző (immunrendszer-erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító) és nemi vágyserkentő szernek tartják. A gyümölcs az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette és különböző területeken (mint például: rákkutatás, öregedés, immunfunkciók és cukorbetegség) tudományos vizsgálatokat folytatnak.

Goji-bogyo aszalt 600x.jpg

E különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, a nyugati világban Oprah által vált ismertté. Olyan hírességek, mint Madonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley esküsznek rá.

Ahhoz, hogy a Goji bogyó jótékony hatását érezzük minimum 10-30 gr (egy kis maroknyi) fogyasztása ajánlott naponta.

A  Goji bogyót sokféleképpen lehet használni. Mint a többi szárított gyümölcsöt, a gojit is hozzá lehet adni krémekhez, diókhoz, magvakhoz, müzlihez, a reggeli gabonához, zabkásához és joghurthoz. A kínai konyha levesekbe és halételekbe is használja. Fogyaszthatunk egyszerűen csak magában is. Bár a legjobb nyersen enni, hogy javítsa az erőnlétet, használható hozzávalóként tortákhoz, sütikhez, müzliszelethez, de teát is készíthetünk belőle, ugyanakkor áztathatjuk különböző gyümölcslevekben is.

 forrás

 Olvass tovább a goji bogyóról!

A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!

 

Az Acai bogyó segíti az emésztést, segít a fogyásban, véd az öregedés ellen

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Facebook oldalunk

 

Címkék: fogyókúra egészséges táplálkozás bogyó goji bogyó goji berry diéta fogyás Goji goji bogyó fogyás

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr74819648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2012.10.04. 18:55:48

Tudjátok egyáltalán ki az a Shane Warne?

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2012.10.06. 09:47:43

Egy kis ízelítő, hogy kiről is beszélünk: www.youtube.com/watch?v=IA-TVb4sXEU

Megváltoztatta a krikett fejlődésének irányát, persze nálunk max Liz Hurley miatt írnak róla.
Google
süti beállítások módosítása