Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

legjobb_ha_magad_aszalod_megmutatjuk_hogyan.jpg

Ha a napon aszalás mellett döntesz, sikerrel aszalhatsz minden kevésbé lédús gyümölcsöt a forró nyári napokon.

 

A napon történő aszalás természetes gyümölcsszárítási módszer, ahol az aszalási folyamat megindításához csak a Nap erejét, szárító hatását használjuk ki.

És a Nap ereje egyre nagyobb mostanában, ami az aszalásnak mindenképpen kedvező. 

Felkészültél az aszalásra?

Általában két-három nap elegendő, hogy az érett gyümölcsből egy falatnyi édes vitamin koncentrátum készüljön.

 Aszalás a napon

sargabarack_hor.jpg

Az aszalásra szánt gyümölcsöt megtisztítva és félbevágva vagy felszeletelve helyezd kerted vagy erkélyed napos részére.

sargabarack_4_1.jpg

Ajánlott pormentes, de szellős helyen  egy tiszta papíron vagy tálcán szétterítve úgy elhelyezni a gyümölcsöket, hogy azok ne érintkezzenek egymással.

sargabarack_11_2.jpg

Tartsd az aszalnivalót legalább 3 napig a tűző napon!

Éjszakára védett, száraz helyre tegyük a gyümölcsöket majd reggel újra tegyük ki a Napra.szilva_2.jpg

 

Naponta legalább egyszer forgasd át a gyümölcsöket, ilyenkor ellenőrizd a száradás állapotát is.

szilva.jpg

Akkor vedd be az aszalt gyümölcsöt a napról, ha a húsa még puha, könnyen összenyomható, mert ha túlszárad kemény lesz.

alma_2.jpg

 EZT IS OLVASD EL!

A hunza törzs fő tápláléka az antioxidánsokkal teli sárgabarack! 

 

Dr. Robert McCarrison, a világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: “A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben fogyasztják.”  

Olvass tovább a sárgabarack élettani hatásairól! >>

Az aszalt gyümölcsöt laza szövésű, tiszta vászonzacskóban tárold! Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: Aszalás a napon Aszalás Aszalás napon napon aszalás aszalt gyümölcs készítése Aszalás házilag

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr127631246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.07.16. 07:42:08

Érdemes szúnyoghálót felé rakni. Legyek, rovarok ellen!

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.17. 17:30:31

@Burgermeister: ahol élek, itt banánt simán felpakolják a kocsi tetejére aszalni, légy annyira nem megy rá, amennyire látom, de a por, a kipufogógázok igen
Simán az út mellett csinálják.
Múltkor egy felüljáró beton korlátján meg a valami elektromos kapcsoló, trafódoboz fém házán végig volt rakva banánnal. Alatta meg ment a forgalom.

Krumpli Bogart 2015.07.17. 17:30:49

Nagymamám is így aszalta a gyümölcsöt zsírpapíron folyamatosan, ahogy értek, egész nyáron.
Őszre hatalmas halom lett belőle (kb. 3-4 vájling), abból készült a püspökkenyér, meg esténként a rádióhallgatáshoz a nasi (dióval tuningolva).

testünk-egészségünk · http://testunkegeszsegunk.blog.hu/ 2015.07.19. 22:33:21

@Vizilabda: Áfonyát még nem próbáltam, de olvastam róla, hogy hetekig is eltarthat az áfonya aszalása. Szólj, ha sikerült!

haviegyfozes.hu · www.haviegyfozes.hu 2017.07.13. 23:18:15

Még soha nem próbáltam, de most kedvet kaptam hozzá. Csak sajnos főút mellett lakom, itt nem tudom hova kitenni a gyümölcsöket aszalódni.
Google