Paleo céklás fasírt recept
A céklás fasírt! Isteni! A recept ismét úgy született, hogy sajnáltam kidobni a gyümölcscentrifugában maradt céklát, ami a Vérképző vámpír juice, vagy a Miracle drink fantázianevű italokból származott.
A végeredmény egy harmonikus ízű, tápláló és laktató étel, ami magában, vagy zöldségkörettel, salátával is fogyasztható
Ami igazán meglepett, hogy a színes céklás alapanyag a sütés során teljesen elveszítette lila színét, így végül a fasírtról senki sem mondaná meg, hogy a cékla az egyik alapvető alapanyaga volt.
Céklás pulykafasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykahús
- 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 tk só
- 2 tk zsír
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1/2 tk őrölt bors
- 3 kisebb fej cékla lereszelve, vagy gyümölcscentrifugán átpréselve
- 3 tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- mandulalisztbe, vagy mandula őrlemény
- szezámmag
- A céklás fasírthoz összekeverjük a céklareszeléket (pépet) a darálthússal.
- A hagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük, és alaposan összedolgozzuk.
- Sütés előtt kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából, mandulalisztbe és szezámmagba forgatjuk, majd forró zsiradékban mindkét oldalukon átsütjük.
Jó étvágyat, sok örömöt kívánunk a céklás pulykafasírt recepthez!
Zabpelyhes fasírt recept
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek