A frissen sült rántott hagymakarikák annyira finomak! Ropogós külső, és puha belső.
Partyra, vacsorára, vagy ha vérge összeül a család.... Szuper főétel, egyszerű és olcsó recept!
A hagyma rákellenes zöldség! Olvass tovább a tumor ellenses zöldségekről és gyümölcsökről >>
Hogyan készítsünk Ropogós hagymakarikákat?
Hozzávalók:
- 1 nagy hagyma, 2-3 mm vastagra vágva
- 15 dkg liszt
- 63 g (fél pohár) kukoricakeményítő
- ½ teáskanál fokhagyma por
- ½ teáskanál szárított petrezselyem vagy oreganó
- 1 tojás
- 180ml tej
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- növényi olaj a sütéshez
- só, bors, sajt, ketchup és majonéz
Elkészítés:
Frissen sült, ropogós, rántott hagymakarikák
Szeleteljük fel a hagymát 2-3 mm vastagra. Ne legyen vastagabb, különben a hagyma nem sül át alaposan. Válasszuk őket gyűrűkre.
Egy keverő tálba tegyük a lisztet és a hagymakarikákat egyenként forgassuk bele. (Egyszerre csak kevés hagymával dolgozzunk. A felesleges lisztet rázzuk le, majd tegyük át a karikákat egy rácsra vagy papírra.)
A maradék liszthez adjunk hozzá a kukorica keményítőt, a ½ teáskanál fokhagyma port, a ½ teáskanál szárított petrezselymet (szárított oregánó is jó), és habverővel keverjük össze.
A keverékhez adjuk hozzá a tojást és a tejet. Habverővel keverjük simára.
Egy kisebb edénybe öntsünk a zsemlemorzsát.
A hagymakarikákat mártsuk bele a tésztába, majd a zsemlemorzsába.
Forró olajban 185 C-on ropogósra és aranyszínűre sütjük (körülbelül 2-3 percig).
A hagymákat egy papírtörlővel bélelt tálcára fektetjük, és azonnal megszórjuk sóval és borssal. Reszelhetünk rá sajtot is, a parmezán a legjobb.
Legegyszerűbb ketchup-pal vagy majonézzel tálalni.
A hagyma természetes gyógyerejének változatos használata
Tipp:
Aki kerülni szeretnéd az olajos sütést, tegye az előkészített hagymakarikákat egy tepsibe, kevés olajjal szórja meg. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 20 percig kell sütni.
A hagyma rákellenes zöldség! Olvass tovább a tumor ellenses zöldségekről és gyümölcsökről >>
Utolsó kommentek