Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • haviegyfozes.hu: Még soha nem próbáltam, de most kedvet kaptam hozzá. Csak sajnos főút mellett lakom, itt nem tudom hova kitenni a gyümölcsöket aszalódni. (2017.07.13. 23:18) Aszaltál már kinn a napon gyümölcsöt?
  • Behajtó70: Gyakorlatilag 2 nap alatt visszajött 3 kg a lement 6-ból. Ez a belek telítettsége. A többi ok, eddig 14 kg-t adtam le ezzel. Nem túl drasztikus. (2017.03.24. 23:28) Valóban működik a 13 napos diéta ?
  • Pattaya: Másutt úgy írták, hogy citrom helyett grépfruitot is ehetünk. Az még sem olyan rettentő savanyú! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Pattaya: @evauraj: Van egy apró hússzínű koleszterincsökkentő tabletta, amivel rendben tartom a k.szintemet.@Dalma1013: Mert itt a lugosítás a lényeg! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • testünk-egészségünk: Nekem a Garciniaval eltünt az éhségérzetem! Kevesebbet ettem jóval, mégis tele voltam energiával. Nem akarok senkit meggyőzni, csak örömömben írok, mert már 10 kg-ot sikerült leadnom. Csak hivatalos... (2016.10.31. 07:56) Étvágycsökkentő ételek, amelyek segítik a fogyást
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

kaposztasalata.jpg

Szivárványos káposztasaláta fokhagymás és citromos öntettel

 

A lila zöldségek, mint például ez a káposzta, vagy a padlizsán és a fekete áfonya tartalmaz antocianin . Az antocianinok olyan vegyi anyagok, amelyek védik a sejteket , csökkentik a rákos sejtek terjedését. A lilakáposzta és a lilahagyma a rákmegelőző és a sejtek öregedését lassító hatóanyagokat tartalmaz. A lilahagyma szívbetegség-megelőző és allergiaellenes hatású, a lila káposzta segít megelőzni a rák kialakulását. Együnk minél több lilakáposztát, vöröskáposztát ! (forrás) .

 

Ez a szivárványos káposztasaláta egészséges, ízletes és a szemnek is látványos.

Hozzávalók:

  • 1/2 fej apróra vágott lila káposzta
  • 1 sárgarépa, hámozóval felcsíkozva
  • 3 zellerszár apróra vágva
  • 1 piros paprika, vékonyra szeletelve
  • 2 marék friss petrezselyem, apróra vágva (vagy más gyógynövény)
  • Salátaöntet
  • 3-4 evőkanál pirított szezámmag (vagy kender, napraforgó, stb.)
  • Só és bors, ízlés szerint

 

1. Melegítsük elő a sütőt 170C fokra. Pirítsuk a magokat kb. 8-10 percig,vegyük ki a sütőből  és tegyük félre.

2. Durvára szeleteljük fel a káposztát és forró vízzel öblítsük át, majd öblítsük le hideg vízzel is. Ez kicsit megpuhítja a káposztát. Kéztörlőn szárítsa meg a káposztát.

forrazzuk le a salatat.jpg

4. Keverjük össze egy nagy tálban az apróra vágott zellert, paprikát, káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet.

salata feldarabolasa.jpg

5. Ezer sziget-, vagy fokhagymásöntettel tálaljuk. 

kaposztasalata ontettel.jpg

 

A saláta tetejét kevés pirított szezámmaggal (a kendermag is jó), szórjuk meg. 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: lilakáposzta vöröskáposzta káposztasaláta

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr145820636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

seahawks 2014.02.20. 14:21:31

egészséges, de jól nem lehet lakni vele
Google