Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Narancs lekvar narancs jam recept.jpgNarancs lekvár házilag diétásan vagy cukorral

 

Nagyon szeretem a narancslekvárt, készüljön az vérnarancsból vagy sima narancsból.

A házi lekvárnak nincs párja. Bár a nagymama lekvárjánál nincs jobb, a saját konyhámba próbálok új és új ízeket csempészni. Ez az eredetileg vérnarancs lekvár készíthető bármilyen narancsból, mindenhogy fenséges, és megéri a fáradságot.

 

Narancslekvár recept:

 

 

Narancslekvár hozzávalók 4-5 kis üveghez:

 

  • 3,5-4 kg narancs/vérnarancs
  • 1 citrom
  • 1 citrom leve
  • 8 dl víz
  • 1 csomag pektin ( Pektin helyett zselatint is használhatunk)
  • 300 dkg cukor / nyírfacukor

 

Narancslekvár elkészítés:

 

Először is, tegyük több kistányért a fagyasztóba a későbbi lekvár ellenőrzésére.

Narancs lekvar narancs jam hazilag recept.jpg 

Alaposan mossuk meg és zöldséghámozóval vékonyan hámozzuk meg a narancsot. A narancshéjat  tegyük félre.

 Narancs lekvar narancs jam hazilag recept 1.jpg 

A hámozott narancsokat vágjuk félbe, távolítsuk el magokat és csavarjuk ki a narancslét .

Narancs lekvar narancs jam hazilag recept 2.jpg 

Citrom feldarabolása:

Hosszában vágjuk citromot nyolc darab gerezdre. Távolítsuk el a magvakat és a belső hártyákat.  Minden szeletet vágjunk több kis háromszög alakú darabkára.

 Narancs lekvar narancs jam hazilag recept 3.jpg

 

Narancslekvár főzés első szakasza:

Tegyük egy nagy fazékba az előkészített narancshéjat, a vérnarancs levét, 1  citrom levét. A felszeletelt citromot a vizet és a folyékony pektint.

Forraljuk fel , és hagyjuk forrni, amíg a héja puhára föl (kb. 30 perc). Vegyük le a tűzről .

Fokozatosan adjunk hozzá cukrot, és keverjük , amíg feloldódik , és kóstolás között .

Ízlés szerint tovább édesíthető.

 

Narancslekvár  főzés második szakasz:

Tegyük vissza a narancslekvárt a tűzre és folyamatos kevergetés mellett gyorsan forraljuk fel.

10-15 perc után, elkezd sűrűsödni a lekvár.  Ellenőrzéséhez a mélyhűtőben hűtött tányérra cseppentsünk a narancslekvárból, hagyjuk állni 30 másodpercig. Ha megtartja a formáját egy kicsit, nyomjuk meg az ujjunkkal. Ha elkezd ráncosodni a lekvár akkor már kész is. Ha nem, akkor tovább kell főzni addig amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.

hazi Narancs lekvar narancs jam recept.jpg

Vegyük le a tűzről, és azonnal öntsük sterilizált üvegekbe és zárjuk le fedővel gyorsan. 

forrás

Diétás lekvár receptek

 

SÁRGARÉPA-, ÉS NARANCSLEKVÁR PISZTÁCIÁVAL

Vendégváró színpompás narancs zselé

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: narancslekvár diétás lekvár Vérnarancslekvár narancslekvár recept narancs lekvár narancs lekvár recept

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr165778186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2014.01.25. 18:21:45

Nem fogok lekvárt főzni, csak egy kérdés merült fel mennem. Majd később, előbb egy sztori. Nem szeretem a citromot. Savanyú. Történt, hogy a múltkor egy ismerős, a gyerekkel visszaküldte a kiüresedtt edényemet (a gyerekkel ezt nem lehet rendezni), és benne két citromot. Azonnali telefonos tiltakozásom ellenére nem volt hajlandó visszafogadni az árut, én meg nem szeretek kidobni még használható élelmiszert. Nem volt hátra út, irány előre. Gerezdekre szedtem, lehártyáztam a citromokat, kis víz, sok cukor, lett egy kis üveg lekvár. Másnap reggelire meghívtam a barátnőmet, így ettem is a lekvárból, a maradékot elvitte. Ez volt az első és utolsó lekvárfőzésem, és most jön a kérdés. Miért nem a gyümölcs húsából, miért csak a levéből föztél? Még a hülye citromdarabok is jók voltak lehártyázva, megfőzve, és nagyon jól nézett ki.

testünk-egészségünk · http://testunkegeszsegunk.blog.hu/ 2014.01.27. 08:31:05

;) Jogos, más gyümölcsöket sem csavarnak ki lekvár főzés előtt! Magam is szeretem, ha minél több rostot is tartalmaz a lekvár. Itt csak az eredeti receptre hivatkozom, de bátran meg lehet próbálni ezt a lekvárt is a narancs húsával együtt elkészíteni.
Gratulálok a spontán kifőzött nagysikerű citromlekvárodhoz, ha szereted a házi ízeket csak bátorítanálak, a további lekvár főzésekhez.
Google
süti beállítások módosítása