Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Kagylóleves (Chowder) recept

kagylóleves_chowder.jpg 

A chowder vagy kagylóleves egy tejszínes krémleves, ami egytál ételnek is kitűnő, gazdag fehérje forrás és rendkívül laktató.

Egyes helyeken cipóban tálalják, mint nálunk a hagymalevest. Bár ahány ház annyi szokás, de eddig még mindegyik változata ízlett.

A tejszínes kagylólevest csak a tejszín miatt nem kifejezetten diétázóknak ajánlom, de  kapható 10%-os, cukormentes főzőtejszín, ami fogyókúrázóknak is elérhetővé teszi a chowder teljes élvezetét.

A kagyló maga kiváló kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, mert kagyló az egyik legjobb fehérje- és cink, és pantolénsav forrás.

A pantoténsav vagy más néven B5-vitamin egy szükséges komponense az A-koenzimnek, és több mint 100 anyagcsere-folyamatban vesz részt. Az emberi energia-anyagcsere elkerülhetetlenül pantoténsavval van összekötve. A zsírégetéshez is pantoténsav szükséges!

"A fésüskagyló B12-vitamint tartalmaz, ami egyedülálló állati termékek között. Ez fontos az agy egészségének fenntartásában és a vörös vérsejtek karbantartásában. Ha teljes kiorlésu fusillival készítjük, ez az étel igen gazdag tápanyagokban."

 

A pantoténsav energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás..

Aki szereti a tejszínes leveseket nem fog csalódni, mert a chowder nagyon finom és tápláló.

A kagylóleves gyorsan és egyszerűen elkészül:

Kagylóleves (Chowder) recept 

 

Hozzávalók:

- 1 kiló fagyasztott fekete kagyló vagy tenger gyümölcse vegyesen
- 2­­­­0 deka vöröshagyma apróra szelve
- 5 deka liszt
- 1,2 liter tejszín
- 0,5 kiló főtt krumpli, kockára vágva
- 1 paradicsom
- 2-3 lime
- kapor ízlés szerint

 

Kagylóleves (Chowder) elkészítése:

  • Kis napraforgóolajon megfuttatjuk a kagylókat, amíg be nem barnulnak kissé, majd hozzáadjuk a hagymát és  üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk a lisztet és fél liter vizet, majd csomómentesen elkeverjük.
  • Hozzáadjuk az egészhez a tejszínt és a felszeletelt, hámozott, főtt krumplikat, majd 90 Celsius-fokon körülbelül 45 percen keresztül rotyogtatjuk.
  • Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és 1-2 lime levét.
  • Ízlés szerint sózzuk
  • Vajas kenyérrel tálaljuk
  • Tenger gyümölcsével is lehet gazdagítani a levest, mindenki ízlése szerint variálhat.

kagylóleves_chowder_kenyérrel.jpg

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: zsírégetés kagylóleves tejszínes kagylóleves tengergyümölcse leves B5 Pantoénsav

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr385291619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Google