A Kinai Kukoricás Csirkeleves a kedvenceim közé tartozik, mióta először megkóstoltam.
A receptet eddig félve tartogattam magamnak, és csak ritkán vettem elő, amikor tényleg kényeztetni akartam magam.
Most, hogy a pattogatott kukorica-diéta alapján a kukorica ismét visszanyerte becsületét, bátran javaslom próbáljátok ki, mert amellett, hogy ízletes, könnyű és gyors az elkészítése. Egy adag 202 kcal.
Kukoricás csirkeleves recept
Recept Zakir főszakácstól:
Hozzávalók:
- 100 g kicsontozott csirkemell (kis darabok)
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 tojás
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- Só ízlés szerint
- 1/4 kk fekete bors
- 1/4 kk fehér bors
- 3 csésze csirke húsleves
- 1 sárgarépa
- 1/2 hagyma
- 1 zöld hagyma
Elkészítés:
A kicsontozott csirkét 3 csésze húslevesben hagymával, sárgarépával és a zöld hagymával fedő alatt puhára főzzük. (10-15 perc)
A megfőtt zöldségeket kivesszük a húslevesbőlés adjunk hozzá a sót és az édes kukoricát. Fűszerezzük fekete és fehér borssal a húslevest.
Oldjuk fel a kukoricalisztet, 1/2 csésze vízben, és öntsük a levesbe folyamatos keverés mellett.
Verjük fel a tojást, és folyamatos keverés mellett öntsük a levesbe.
Ízlés szerint chili szósszal, ecettel tálalhatjuk.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek