Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Behajtó70: Gyakorlatilag 2 nap alatt visszajött 3 kg a lement 6-ból. Ez a belek telítettsége. A többi ok, eddig 14 kg-t adtam le ezzel. Nem túl drasztikus. (2017.03.24. 23:28) Valóban működik a 13 napos diéta ?
  • Pattaya: Másutt úgy írták, hogy citrom helyett grépfruitot is ehetünk. Az még sem olyan rettentő savanyú! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Pattaya: @evauraj: Van egy apró hússzínű koleszterincsökkentő tabletta, amivel rendben tartom a k.szintemet.@Dalma1013: Mert itt a lugosítás a lényeg! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • testünk-egészségünk: Nekem a Garciniaval eltünt az éhségérzetem! Kevesebbet ettem jóval, mégis tele voltam energiával. Nem akarok senkit meggyőzni, csak örömömben írok, mert már 10 kg-ot sikerült leadnom. Csak hivatalos... (2016.10.31. 07:56) Étvágycsökkentő ételek, amelyek segítik a fogyást
  • lobster thermidor: Ezek a kókusztej készítési ötletek sajnos csak a halvány utánzatai az eredetinek, ugyanis a szárított kókuszreszeléknek messze nincs olyan zsírtartalma, mint a frissen reszelt kókuszbélnek. Az erede... (2016.09.09. 12:57) Kókusztej recept - Kókusztej házilag, olcsón
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

buza-dieta-has-egeszseg-etelek-dieta.pngA búza hátrányos hatásait a szervezetünkre számos esetben bizonyították. 

Dr. William Davis megdöbbentő felfedezést tett. A búzatermékeknek az étrendben való előretörésével párhuzamosan nő derékbőségünk.

Wheat Belly (Búza has) című könyvében leírja a búza fogyasztásával járó következményeket.

Dr. William Davis megfigyelése alapján akik abbahagyták a búza fogyasztását, azoknál bizonyos betegségek is eltüntek: helyreállt a vércukorszint, asztma javult, kiütések eltűntek, gyomorproblémák megszüntek stb.

Dr. William Davis arra a következtetésre jutott, hogy mindezek hátterében a gliadin nevű fehérje áll, aminek fogyasztása függőséget is okoz. Ez, egy tudományos szempontból, a lenyűgöző kérdés, egy ezerarcú fehérje képes hihetetlenül változatos biológiai hatásokat produkálni az emberi szervezetben.

Gliadin előfordulása és hatása:

Gliadin a búzában (és más gabonafélékben) található fehérje, a glutén polimerek közé tartozik

Gliadinmiután a szervezetben lebomlik, egy polipeptidek hívott exorphins szabadul fel a  gyomorban és a bélben. Ez az exorphins a véren keresztül átjut a agyba,  hozzákötődik a  receptorokhoz, és stimulálja az étvágyat, valamint a viselkedési változásokat. (Okozhat viselkedési kitöréseket és figyelmetlenséget a gyermekek ADHD-t, autizmust, hallucinációt és skizofrén elváltozást.)

Dr. William Davis szerint akik gliadint fogyasztanak naponta átlag 400 kalóriával többet esznek, mint azok akik nem fogyasztottak gliadint.

Ez a kalória többlet megemeli a vércukorszintet, súlygyarapodáshoz, később 30,40, 50 vagy több kiló súlyfelesleghez, végül cukorbetegséghez vezet.

Kiderült, mindez nem véletlen mivel a gliadin függőséget okoz!

A Gliadin évtizedeken át tartó állandó bevitele általában károsítja a máj funkcióját. A máj túlterhelt lesz és folyamatosan azon fog dolgozni, hogy kiegyensúlyozza a hirtelen emelkedő vércukorszinteket. Ez egyenes út a 2. típusú cukorbetegséghez.

 

A búza jelentős veszélyek forrása.

wheet-belly-books.jpg

Gyomorégést válthat ki és megzavarhatja az egész emésztőrendszer. A búza lektineket is tartalmaz, ami tulajdonképp egy mérgező anyag, amely károsítja a vékonybeleket.

Túl sok búza hatással van a koleszterinszintre.

Ösztönözi a női nemi hormonok termelődését, miközben csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Ez pedig a férfiaknak rossz hír, mert a búza hatékonyan nőiesíti őket.

Megnövekszik tőle a has, a szívre ülő zsír pedig szívrohamhoz vezethet.

Megzavarhatja az agy neuro-transzmitter termelését és depressziót, dührohamot vagy akut szorongást eredményez.


Különböző betegségek sora származik a búza fogyasztásából:

  • étvágynövekedés miatt elhízás
  • a vércukorszint emelkedése vagy szélsőséges hullámzása
  • cöliákia (lisztérzékenzség, amit a glutén okoz)
  • neurológiai zavarok
  • cukorbetegség
  • szívbetegség
  • ízületi gyulladás
  • különböző bőrbetegségek
  • skizofrénia

AZ EMBEREK 29%-A NEM TUDJA, HOGY GLUTÉNÉRZÉKENY

Kalória Kalkulátor – Számold ki, mennyi energiára van szükséged! 

Mi változott meg a búzában? A búza nem ugyanaz a gabona mint régen. Az elmúlt ötven évben a búzaféléket keresztezték, hibridizálták. Mindezzel elérték, hogy ellenállóak legyenek a környezeti hatásokkal szemben (pl. szárazság, kórokozók), és ezzel egyidőben mindez drasztikus változásokat idézett elő a genetikai kódban.  A régi gabonafajták valóban jobbak voltak, hagyományos, kézi feldolgozással pedig megfelelő térfogatú, kiváló minőségű kenyeret lehetett készíteni belőlük. 

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: cukorbetegség búza gluténérzékenység gliadin búza has

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr995017351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Google