Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

 10 figyelmeztető jel a kettes típusú cukorbetegségre

 A 2-es típusú cukorbetegség sokáig nem okoz panaszokat. Az elhízás következtében inzulinrezisztencia alakul ki, aminek cukorbetegség a következménye. Ez történt az én családomban is. Lássuk te hogy ismerheted fel a betegséget?

1. Fokozott vizeletürítés, fokozott szomjúság

Ha vizelési inger gyakran kerülget, különösen ha éjszaka gyakran kell felkelni, az lehet a tünete a cukorbetegségnek. A vesék nagy erővel dolgoznak, hogy megszabaduljunk az összes az extra várcukortól, így a vizelet ürítési késztetés többször is  ránktör az éjszaka folyamán. A túlzott szomjúság azt jelenti, hogy a szervezet igyekszik feltölteni elvesztett folyadékot.

2.Túl magas vércukorszint is okozhat a gyors fogyást, de ez nem egészséges fogyás.
Mivel az inzulin hormon nem termel glükózt a sejtekbe, ahol ez mint energiaforrás lenne szükséges, a szervezet azt gondolja, hogy éhes és elkezdi lebontani fehérjét, mint alternatív üzemanyag forrást az izmokból. A vesék is túlterheltek, mert meg kell megszüntni a felesleges cukrot, és ez szintén kalória veszteséget okoz (emellett károsíthatja a veséket). Ezek a folyamatok sok energiát igényelnek.

 

3. Éhség érzet

A cukorbetegség egyik jele lehet az erős éhség érzet, ami a vércukorszint hirtelen csökkenésével vagy emelkedésével magyarázható. Amikor a vércukorszint lezuhan a szervezet úgy gondolja, hogy nem kap elég tápanyagot a sejtek működéséhez, ezért több a szőlőcukorra vágyik.

 

4. Bőrproblémák
A rossz vérkeringés eredménye lehet a száraz, viszkető bőr ami gyakran egyfigyelmeztető jele a cukorbetegségnek, vagy más bőrbetegségek. "A nyak körül vagy a hónalj területén sötétebb a bőrelszíneződések jelentkeznek" Dr. Collazo-Clavell szerint ezek az elváltozások jelentkeznek azoknál az embereknél, akiknél az inzulin ellenálás kialakul, még akkor is, ha a vércukorszint nem magas. "Amikor ezt látom, azonnal ellenőrizni akarom a vércukorszintjét."

 

6.Gombás fertőzések

A gombák és baktériumokegyaránt jól megélnek a cukor gazdag környezetben. Fokozott hajlam alakul ki a különböző fertőzésekre, a leggyakoribb a candida és egyéb gombás fertőzések.

 

A Gombásodás tünetei, tippek gombásodás ellen itt >>

 

7.Fáradtság és ingerlékenység

Amikor az emberek a magas vércukorszintje, hozzászokik, hogy krónikusan nem érzi jól magát. Sokan fáradság, kimerültség problémájaval fordulnak orvoshoz.
Mindenkit fáradtá tesz, ha az éjszaka folyamán  többször is fel kell kelni, mosdóba menni. Ehhez még hozzájön a szervezet extra erőfeszítése a glükóz hiány kompenzálására.

 

8.Homályos látás

A magas vércukorszintet közvetlen eredménye a homályos, torz látás és az alkalmankenti villanás látás.
A homályos látás egy fénytörési probléma. “Amikor a glükóz a vérben magas, ez megváltoztatja a lencse és a szem alakját," magyarázza Dr. Collazo-Clavell .
A jó hír az, hogy ez a tünet visszafordítható, ha a vércukorszint normalizálódott vagy közel normális. De ha hagyjuk, hogy a vércukorszint ellenőrizetlenül, hosszú ideig magas legyen ez maradandó károsodást, esetleg még vakságot is okozhat. -És ez nem visszafordítható.

 

9.Bizsergés vagy zsibbadás

A kéz és láb bizsereg és zsibbad, valamint égő fájdalom jelentkezik vagy duzzanat alakul ki. Ezek jelzések lehetnek, hogy idegeket is károsítja a cukorbetegség. Ha a tünetek csak újabb keletűek akkor a károsodás nagyobb valószínűséggel visszafordítható. De a látást illetően, ha a vércukorszint túl sokáig marad magas szinten a károsodás állandó jellegű lesz. Éppen ezért szükséges a vércukorszint mielőbbi kontrolálása.

 

10. A vérvizsgálat
Többféle tesztet használnak a cukorbetegség ellenőrzésére, mivel egy vizsgálati eredmény soha nem elég önmagában a diagnózis felállításához. (a vizsgálatot meg kell ismételni).
Az egyik az éhgyomri plazma-glükóz teszt, amely az éjszakai nem evés után ellenőrzi a vércukorszintet.

A vércukor értékei a diabétesz különböző stádiumaiban:

 

 
StádiumÉhgyomri vércukorszintNem-éhgyomri vércukorszintCukorterheléses vizsgálat (OGTT)
Diabétesz ≥ 126 mg/dl (≥ 7,0 mmol/l) ≥ 200 mg/dl (≥ 11,1 mmol/l) ≥ 200 mg/dl (≥ 11,1 mmol/l)
Prediabétesz (károsodott glukoreguláció) ≥ 110 < 126 mg/dl (≥ 6,1 < 7,0 mmol/l)   ≥ 140 < 200 mg/dl (≥ 7,8 < 11,1 mmol/l)
Normális < 110 mg/dl (< 6,1 mmol/l)   < 140 mg/dl (< 7,8 mmol/l)

 

Körülbelül 50%-a cukorbetegek nem tudja magáról, a betegség jelenlétét. Európában az egészségtelen táplálkozás, az elhízás és a testmozgás hiánya a fő oka a cukorbetegség. Ha Ön cukorbeteg, ése zt diagnózis korán sikerül kimutatni, akkor a betegség még kialakulása előtt kezelhető.A cukorbetegség ay egyik fő oka a szívbetegségek a stroke és a veseelégtelenség kialakulásának, végtag amputációknak és vaksághoz is vezethet felnőtteknél.Korai stádiumban a diabétesz is kezelhető étrendi változtatással és gyógyszerrel. A korai diagnózis fontos, klikk a képre még több információért.

Itt olvashatod tovább cikkünket a cukorbetegségről>>

 

Facebook oldalunk

Címkék: cukorbetegség betegségek diabétesz tünetei

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr273025543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása