Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc
A cukorbetegség (diabetes) természetes gyógyításáról több monda terjed, mint ahány ember valóban képes meggyógyulni.
 

Cukorbetegség okai:

 
1-es típusú cukorbetegség: 1-es típusú cukorbetegség úgy vélik, hogy autoimmun betegség. A szervezet immunrendszere megtámadja a hasnyálmirigyben inzulint termelő sejteket.
  • A környezeti tényezők, beleértve a közös elkerülhetetlen vírusos fertőzéseket, is hozzájárulhatnak a cukorbetegség kialakulásához. 
  • 1-es típusú cukorbetegség valamivel gyakrabban fordul elő férfiaknál, mint nőknél. 
  • Az 1-es típusú cukorbetegségre való hajlam is öröklődhet, de a genetikai okok (a postitive családi anamnézis) sokkal gyakoribbak a 2-es típusú cukorbetegség esetében. 

A 2. típusú cukorbetegség:  a 2. típusú cukorbetegség esetén erős a genetikai kapcsolat, ami azt jelenti, hogy a 2. típusú cukorbetegség általában családi öröklődésre vezethető vissza. Számos gént azonosítottak, amelyek kapcsolódnak az oka 2-es típusú cukorbetegséghez. 

A 2-es típusú cukorbetegség kifejlődésének kockázati tényezői a következők: 
  • Magas vérnyomás 
  • A magas triglicerid (zsír) szintje 
  • Terhességi cukorbetegség vagy a szülés, ha a baba súlya több, mint 4kg
  • Magas zsírtartalmú étrend 
  • Alkoholfogyasztás 
  • Mozgásszegény életmód 
  • Az elhízás és a túlsúly 
  • Öregedés: növekvő életkor jelentős kockázati tényező a 2. típusú cukorbetegségre. Kockázati 45 éves kor körül kezd növekedni, és jelentősen megnő után 65 éves kor után. forrás

A 2-es típusú diabétesz tünetei: 
Gyakori bőrfertőzések, furunkulusok keletkezése, bizonyos testrészek, elsősorban a szeméremtest viszketése. A betegség előrehaladtával az éhségérzetet étvágytalanság válthatja fel, és a testsúlycsökkenés üteme felgyorsul. 
 
 
cukorbetegseg_ganoderma_25.jpg

Körülbelül 50%-a cukorbetegek nem tudja magáról, a betegség jelenlétét.

Ha Ön cukorbeteg, és ezt diagnózis korán sikerül kimutatni, akkor a betegség még kialakulása előtt kezelhető. A cukorbetegség az egyik fő oka a szívbetegségek a stroke és a veseelégtelenség kialakulásának, végtag amputációknak és vaksághoz is vezethet felnőtteknél. Korai stádiumban a diabétesz is kezelhető étrendi változtatással és gyógyszerrel. A korai diagnózis fontos. Több infóért klikk a képre.
 
A felnőttkori cukorbetegség 90 százalékban elkerülhető lenne, de ehhez még fiatal korban kell  helyes életmódot választani, kerülni a legfőbb kockázati tényezőket, mint az elhízást, a cukor fogyasztásást, a dohányzást, és az alkoholfogyasztást. A súlyos következményekkel járó cukorbetegség (veseelégtelenség, végtag-amputáció, vakság) érdekében figyeljünk oda a megelőzésre.  A cukorbetegség (diabétesz) előfordulási aránya világszerte növekvő tendenciát mutat. Statisztikai előrejelzések szerint néhány évtized múlva a népesség csaknem 10%-át fogja érinteni a cukorbetegség. Ennek oka részben öröklődési, részben életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban. Körülbelül duplájára tehető a nem diagnosztizált, de már kiszűrhető betegek száma, mint a felismert eseteké. 
ganoderma_gl_termekek_progressive.jpg
 
Mi az igazság? Mit tehetünk mi magunk, ha már a géneinket nem tudjuk befolyásolni:

A cukor fogyasztása elkerülhető, használjuk más édesítőszereket cukor helyett.

  • Stevia:Vannak olyan természetes édesítőszerek melyeknek nincsen vagy elhanyagolható az energia illetve szénhidrát tartalma, ugyanakkor élvezeti értékük hasonló a cukoréhoz. A Stevia kivonata 300-szor is édesebb mint a cukor. Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét.
  • Nyírfacukor: Olyan természetes cukor, mely ízre, édesítő értékre és felhasználásra megegyezik a rendes cukorral, ugyanúgy is néz ki, mégis kb. 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz.  
  • A maláta szirup vagy malátacukor. Ez megint egy összetett cukor. Azért alkalmas cukorbetegek, mert nem lép a véráramba gyorsan. Minden más cukort, beleértve a mézet, fruktózt, nyers cukor, barnacukor, stb, az egyszerű cukrok kerülni kell. Aszpartam és egyéb mesterséges édesítőszereket kerülni kell, mert hosszú távon komolyabb problémákat okoznak. (agyi görcsök, vakság, migrén, depresszió, és a cukorbetegség okozta egyéb elvátozások romlása)
  • A cukoranyagcserében számos vitamin és ásványi anyag is szerepet kap. A B-vitaminok fontos szerepet játszanak a cukrok energiává történő átalakításában. A B1-, B2-, B6-, B12, niacin (B3)-, biotin és pantoténsav ( B5)-vitaminok koenzimként működnek közre a cukor anyagcserében. A C- és E- vitamin valamint a β-karotin antioxidáns hatású anyagok, melyek védik szervezetünket az oxidatív hatások következtében keletkező agresszív részecskék károsításától. Diabetes esetén különösen hasznos az antioxidáns védelem erősítése, mert az anyagcsere zavar következtében nő a szervezet oxidatív terhelése.
    Fontos a B vitaminok napi szükségletének többszörös bevétele. A legújabb tanulmányok is kimutatták, hogy a metformin hosszú távú használata B12-vitamin-hiányt okoz. A cukorbetegek, akiknek alacsony a B12 és a B6 vitaminszintjük 77%-ban szenvednek perifériás neuropátiában. Az egyik legveszélyesebb tünete a B12 és a B6 vitamin hiánynak azolyan idegrendszeri károsodás, mint például a perifériás neuropátia. (Károsodnak a mozgatóidegek, csökken a kéz szorító ereje, járásgyengeség lép fel.) Mindkét vitamin fontos szerepet játszik a diabétesszel összefüggő komplikációk megelőzésébenis. A B6 vitamin, más néven Piridoxin képes javítani a szénhidrát intoleranciát, amit többnyire terheseknél diagnosztizálnak.

 

A csalánnak kedvező hatása van a hasnyálmirigyre, csalánteával csökkenthetjük a vércukorszintet. Készítsünk csalán teát és fogyasszuk kúra szerűen reggel éhgyomorra és napközben további 1-2 csészével. (A teát természetesen cukor nélkül fogyasszuk!)

  • Gyógytea:Szabó Gyuri bácsi(a füvesember Bükkszentkeresztesről), által ajánlott Diabetes- Györgytea a legeterjedtebb táplálékkiegészítő. Tapasztalatok szerint a cukorbetegség minden stádiumában használható kiegészítő kezelésként. A vércukorszintet csökkenti,  javítja a közérzetet, csökkenti az éhségérzetet, az alvászavarokat nyugtató hatása van.
  • Szendi Gábor a paleolit diétáról szóló könyvében említi a "LOWCARB" (alacsony szénhidrát) diétát, mint Wolfgang Lutz osztrák orvos sikeres gyógyítáai módját. Alapelve, hogy naponta 72 gramm szénhidrátot lehet fogyasztani. Leginkább a fehérjék, zsírok és zöldségfélék fogyasztását ajánlja. Szendi ír Eric Westmanról aki munkatársaival 2008-ban 84 beteget osztott két csoportra, és a lowcarb diétában részesülők közül 24 hét diéta után 20-nak vagy teljesen el lehetett hagyni, vagy csökkenteni lehetett az inzulin bevitelt. forrás: Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás.
 
 

Vannak más bevált népi módszerek? 

ganoderma_gl_termekek_progressive.jpg
 

Facebook oldalunk

Címkék: cukorbetegség diabetes diabétesz cukorbetegség kezelése terhességi cukorbetegség cukorbetegség tünetei cukorbetegség jelei cukorbetegség diéta cukorbetegség okai a cukorbetegség tünetei

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr513034870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása