Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Ünnepi Csokitorta diétásan

 

A csokoládé segíti a zsírégetést és finom!  Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.

Diétás csokitorta marcipánnal

Hozzávalók:

 Tésztához:
8 tojás
4 evőkanál vajzsír
8 púpos evőkanál kakaópor
8 teáskanál xilit

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) és vajazzuk ki a tortaformát.
Olvasszuk meg a vajzsírt lassú tűzön és közben keverjétek el a kakaóval és adjunk hozzá egy narancs reszelt héját. 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 7 teáskanál xilittel habosra keverjük és hozzáadjuk a már nem forró, de még folyékony vajzsír-kakaó mixet. Ez a keveréssel (ahogy hül) ragacsos, kicsit gumis masszát képez.
Ekkor a maradék kanál xilittel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Ha ez a tojásfehérjével elkeverve nem lesz teljesen egységes, a pici darabkák végül úgy tűnnek majd, mintha direkt, extra csokidarabokat kevertetek volna a tésztába.
A sütési idő kb. 30 perc. Ez nekem minden piskóta-szerű süteménynél beválik. Alső-felső sütés, 180 fok, középső rács, 30 perc alatt kész.

A marcipánhoz:
10 púpozott EK darált mandula
5 EK víz
1 EK rum
0,5 EK vajzsír
2 EK xilit

A csokikrémhez:
1 tojássárgája
1 EK xilit
1dl kókusztej
1 csapott EK kakaó
fél vaníliarúd
1 EK vajzsír

A csokimázhoz:
3 csapott EK kakaó
125g pálmazsír (
250 grammos kiszerelésben kapható a bioboltok hűtőpultjában)

A marcipánhoz az őrölt mandulát lassú tűzön melegítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a xukrot, a vizet, a rumot, legvégül pedig a vajzsírt.
A vajzsír talán elhagyható, de szerintem ez is sokat hozzátesz, nem csak állagában (megóvja a kiszáradástól), de ízében is.

A tortában a marcipánréteg került alulra.

A kókusztejbe kapparjuk bele a vaníliát (amíg főtt, a rudat is beletehetjük), hozzáadjuk a kakaót, majd felforraljuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödött. Ez idő alatt egy edény alján vizet addig melegítünk, hogy gyöngyözzön. A tojássárgáját habosra keverjük a xukorral, még géppel, majd amikor már szépen kivilágosodott, a gőz fölött, kézi habverővel kevergetjük, lassan, folyamatosan, és hozzákanalazzuk a kakaós kókusztejet is.

A krém lassan sötétedik, sűrűsödik. Kb. 10-15 percig kell kevergetni a gőz fölött, hogy puding állagú legyen. Nem árt olykor benézni az edény alá, hogy biztosak legyünk benne, a víz nem forr. Fontos, hogy kézzel kevergessük, mert a gép túl gyors.

Lehűtjük jó hidegre, így tovább keményedik, majd hozzákeverjük a vajzsírt. Egy kicsit könnyít a krémen, és ad neki egy kellemes, mogyorós aromát. 

Olvasszuk fel a pálmazsírt, keverjük el a kakaóval és tegyük félre hűlni. Kisütjük a lapokat, megkenjük és jó fél órára hűtőbe tesszük. Ha a csokimázat a hideg tortára öntjük, gyorsan kihűl, így kevésbé veszélyes hogy lefolyna. Egy rácsra helyezzük a kihűlt tortát, öntsünk rá sok csokimázat és osszuk el a torta oldalára is egy szilikonlapát segítségével. 
Hhűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat! 

Fogyókúra tippek>>

Fogyókúra kiegészítők>>

 

Címkék: karácsony fogyókúra diéta csokitorta diétásan csoki torta diétás csoki torta diétás csokitorta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr103468003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Google