Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • haviegyfozes.hu: Még soha nem próbáltam, de most kedvet kaptam hozzá. Csak sajnos főút mellett lakom, itt nem tudom hova kitenni a gyümölcsöket aszalódni. (2017.07.13. 23:18) Aszaltál már kinn a napon gyümölcsöt?
  • Behajtó70: Gyakorlatilag 2 nap alatt visszajött 3 kg a lement 6-ból. Ez a belek telítettsége. A többi ok, eddig 14 kg-t adtam le ezzel. Nem túl drasztikus. (2017.03.24. 23:28) Valóban működik a 13 napos diéta ?
  • Pattaya: Másutt úgy írták, hogy citrom helyett grépfruitot is ehetünk. Az még sem olyan rettentő savanyú! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • Pattaya: @evauraj: Van egy apró hússzínű koleszterincsökkentő tabletta, amivel rendben tartom a k.szintemet.@Dalma1013: Mert itt a lugosítás a lényeg! (2017.01.09. 20:25) Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!
  • testünk-egészségünk: Nekem a Garciniaval eltünt az éhségérzetem! Kevesebbet ettem jóval, mégis tele voltam energiával. Nem akarok senkit meggyőzni, csak örömömben írok, mert már 10 kg-ot sikerült leadnom. Csak hivatalos... (2016.10.31. 07:56) Étvágycsökkentő ételek, amelyek segítik a fogyást
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Ünnepi Csokitorta diétásan

 

A csokoládé segíti a zsírégetést és finom!  Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.

Diétás csokitorta marcipánnal

Hozzávalók:

 Tésztához:
8 tojás
4 evőkanál vajzsír
8 púpos evőkanál kakaópor
8 teáskanál xilit

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) és vajazzuk ki a tortaformát.
Olvasszuk meg a vajzsírt lassú tűzön és közben keverjétek el a kakaóval és adjunk hozzá egy narancs reszelt héját. 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 7 teáskanál xilittel habosra keverjük és hozzáadjuk a már nem forró, de még folyékony vajzsír-kakaó mixet. Ez a keveréssel (ahogy hül) ragacsos, kicsit gumis masszát képez.
Ekkor a maradék kanál xilittel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Ha ez a tojásfehérjével elkeverve nem lesz teljesen egységes, a pici darabkák végül úgy tűnnek majd, mintha direkt, extra csokidarabokat kevertetek volna a tésztába.
A sütési idő kb. 30 perc. Ez nekem minden piskóta-szerű süteménynél beválik. Alső-felső sütés, 180 fok, középső rács, 30 perc alatt kész.

A marcipánhoz:
10 púpozott EK darált mandula
5 EK víz
1 EK rum
0,5 EK vajzsír
2 EK xilit

A csokikrémhez:
1 tojássárgája
1 EK xilit
1dl kókusztej
1 csapott EK kakaó
fél vaníliarúd
1 EK vajzsír

A csokimázhoz:
3 csapott EK kakaó
125g pálmazsír (
250 grammos kiszerelésben kapható a bioboltok hűtőpultjában)

A marcipánhoz az őrölt mandulát lassú tűzön melegítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a xukrot, a vizet, a rumot, legvégül pedig a vajzsírt.
A vajzsír talán elhagyható, de szerintem ez is sokat hozzátesz, nem csak állagában (megóvja a kiszáradástól), de ízében is.

A tortában a marcipánréteg került alulra.

A kókusztejbe kapparjuk bele a vaníliát (amíg főtt, a rudat is beletehetjük), hozzáadjuk a kakaót, majd felforraljuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödött. Ez idő alatt egy edény alján vizet addig melegítünk, hogy gyöngyözzön. A tojássárgáját habosra keverjük a xukorral, még géppel, majd amikor már szépen kivilágosodott, a gőz fölött, kézi habverővel kevergetjük, lassan, folyamatosan, és hozzákanalazzuk a kakaós kókusztejet is.

A krém lassan sötétedik, sűrűsödik. Kb. 10-15 percig kell kevergetni a gőz fölött, hogy puding állagú legyen. Nem árt olykor benézni az edény alá, hogy biztosak legyünk benne, a víz nem forr. Fontos, hogy kézzel kevergessük, mert a gép túl gyors.

Lehűtjük jó hidegre, így tovább keményedik, majd hozzákeverjük a vajzsírt. Egy kicsit könnyít a krémen, és ad neki egy kellemes, mogyorós aromát. 

Olvasszuk fel a pálmazsírt, keverjük el a kakaóval és tegyük félre hűlni. Kisütjük a lapokat, megkenjük és jó fél órára hűtőbe tesszük. Ha a csokimázat a hideg tortára öntjük, gyorsan kihűl, így kevésbé veszélyes hogy lefolyna. Egy rácsra helyezzük a kihűlt tortát, öntsünk rá sok csokimázat és osszuk el a torta oldalára is egy szilikonlapát segítségével. 
Hhűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat! 

Fogyókúra tippek>>

Fogyókúra kiegészítők>>

 

Címkék: karácsony fogyókúra diéta csokitorta diétásan csoki torta diétás csoki torta diétás csokitorta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr383468003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Google