Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy 12 héten át zajló vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást, a magnézium pedig hozzájárul a diabétesz elkerüléséhez.

A londoni Imperial College kutatásának alapját az a korábbi igazolt eredmény képezte, mely szerint hogy napi fél teáskanál fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a trigliceridszintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes koleszterinszintet a II. típusú cukorbetegeknél.
 
A vizsgálat körülményei
A kutatása során Dr. Rajadurai Akilen közel hatvan, átlagosan 55 éves II. típusú cukorbeteg közül véletlenszerű kiválasztás alapján napi 2g fahéjat, illetve placebót (hatóanyagot egyáltalán nem tartalmazó, a készítménnyel azonos kinézetű kapszulát) adott 12 héten keresztül. 
 
A vizsgálat végén az eredmények azt mutatták, hogy a fahéjat tartalmazó készítmény szedése jelentős csökkenést eredményezett a szisztolés (3,4mmHg) és a diasztolés vérnyomás (5,0mmHg) esetében. A placebót szedőknél nem volt jelentős csökkenés.
A vércukorszinttel kapcsolatban a kutatók azt tapasztalták, hogy a glikált hemoglobin – rövidítve nevén HbA1c - 8,22%-ról 7,86%-ra csökkent a fahéjat fogyasztó betegek esetében a 12 hét alatt, míg a placebós betegeknél 8,56%-ról 8,68%-ra nőtt ez az érték.

A ganoderma kávé hatékony kiegészítője lehet a cukorbeteg diétának. 

mindenki_erzi_a_kulonbseget_aki_mar_megivott_egy_sodoz_ganoderma_kavet_ganodermashop_hu.jpg 
Az eredmények
A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy két hónapon keresztül napi 2g fahéj elfogyasztása jelentősen csökkenti a HbA1c szintet és a magas vérnyomást a rosszul kontrolált II. típusú cukorbetegeknél. Ezért a fahéj étrend-kiegészítőként történő fogyasztása egy újabb lehetőség a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásához, természetesen az előírt gyógyszeres kezelés mellett.
Ez volt az első olyan, vegyes etnikai csoporton végzett klinikai vizsgálat az Egyesült Királyságban, amely bizonyította, hogy a II. típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjére és vérnyomására 2g fahéj jótékony hatással van.
 
A magnézium szerepe sem elhanyagolható
Egy, a témához kapcsolódó hír arról számol be, hogy az Észak-Karolinai Egyetemen végzett vizsgálat alapján a magnéziumban dús étrend csökkentheti a diabétesz kialakulásának kockázatát. A Reuters a vizsgálattal kapcsolatos riportja szerint nagyon valószínű, hogy a magnézium képes befolyásolni a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, mivel ez az ásványi anyag számos olyan enzim működéséhez szükséges, amelyek elősegítik a szervezet glükóz-felhasználását.
Ezt az összefüggést a kutatók összesen 4500, 18 és 30 év közötti férfinél és nőnél vizsgálták. Közülük senki nem volt cukorbeteg a vizsgálat kezdetekor.
A rákövetkező 20 évben a vizsgáltakból 330 főnél alakult ki diabétesz. Azoknál, akik az étkezéseik során több magnéziumot – kb. 200mg/1000 kalória – fogyasztottak 50%-kal kevesebb volt a cukorbetegség kialakulásának valószínűsége, mint azoknál, akik csak 100 grammot 1000 kalóriánként. A kutatás arra is rámutatott, hogy a magnézium-bevitel növelésével csökkennek a gyulladások és az inzulinrezisztencia is.
 
Különleges táplálék-kiegészítő cukorbetegeknek 
Fontos tudnunk azonban, hogy a fahéj bizonyos összetevői nagy mennyiségben mérgezőek, ezért egy olyan természetes kivonatra van szükségünk, amelyből ezen összetevőket már kivonták. Annál is inkább, mert a kívánt koleszterincsökkentő hatás eléréséhez hatalmas mennyiségű természetes fahéjat kellene magunkhoz venni. Míg az őrölt fahéjban található olajok (eugenol, kumarin) irritálhatják a száj, a gyomor és a belek nyálkahártyáját vagy vérzékenységet okozhatnak, addig például a Diabecinn Original kapszula a növény speciális, vízbázisú kivonatát (ZN112), valamint a kívánt mennyiségű magnéziumot tartalmazza, amelyben ezek az olajok már nem találhatók meg.
 
Mivel a Diabecinn koncentráltan tartalmazza a fahéj kivonatát, ezért 1g Diabecinn 6g őrölt fahéjnak felel meg, így fogyasztása jóval egyszerűbb, hatékonyabb. Az étrendkiegészítő készítmény fogyasztása a 2-es típusú diabéteszben szenvedők, illetve a cukorbetegséget megelőző állapotban (pre-diabéteszben) lévők számára ajánlott, az orvos által előírt gyógyszeres kezelés és diétás étrend mellett.
 
Globális népbetegség
Az Európai Unióban közel 19 millió cukorbeteg ember él (ez a szám 2030-ra várhatóan eléri a 26 milliót), Dél-Afrikában pedig minden ötödik 35 év feletti felnőtt II. típusú cukorbeteg. Több mint 50%-uk azonban nem tud a betegségéről.
Az Egyesült Államokban majdnem 24 millió a cukorbetegek száma, amely a lakosság 8%-a! Az Amerikai Diabétesz Szövetség adatai alapján elmondható, hogy a cukorbetegséggel kapcsolatos egészségügyi kiadások 2005-2007 között 174 milliárd dollárt tettek ki, amelyből 117 milliárd dollár a gyógyszeres kezelés költsége volt.
 
 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: cukorbetegség szabályozás koleszterin vérnyomás ellen fahéj vércukor magnézium diabétesz betegségek tünetei

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr103412564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása