Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

 akik_rendszeresen_fogyasztanak_olivaolajat_agyverzest.jpg

 

Az olíva olaj csodálatos hatása

 

Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, E-, D- vitamin és a Béta-karotin. Már Homérosz is "folyékony aranynak" nevezte az olívaolajat, ami mind a mai napig időről-időre bizonyítja, milyes értékes táplálék forrásunk. 

Egy új tanulmány szerint a kutatók azt találták, hogy azok az idősebb emberek, akik intenzíven használják olívaolajat -ami azt jelenti, rendszeresen főznek vele, és használják salátaöntethez is-, 41 százalékkal kisebb valószínűséggel kapnak agyvérzést, mint azok, akik ritkán fogyasztanak. 

Az olívaolaj fogyasztása csökkentheti az agyvérzés kockázatát

 




A hat éves vizsgálat vezető szerzője, Cecilia Samieri a Bordeaux Egyetemről azt mondta, hogy még nem tejlesen világos, hogyan segíthet az olívaolaj csökkenteni az agyvérzés kockázatát, de mivel így az emberek a kevésbé egészséges telített zsírok helyett telítetlen olívaolajat esznek. Azt már régóta sejtették, hogy az olívaolajnak nagy szerepe lehet abban, hogy a mediterrán térség több betegség terén jobb egészségügyi mutatókkal rendelkezik az érrendszeri megbetegedések vagy a rábetegségek terén.

 

Fogyókúra tippek>>

stroke vaszkuláris vérzés, vagy gyakrabban az agyba irányuló véráramlás gátlódása következtében alakul ki. A telített zsírsavakban, például húsokban vagy vajban gazdag étrendek összefüggésbe hozhatók a stroke kialakulásával. A kutatók tanulmányuk során 7625 hatvanöt éven felüli francia ember olívaolaj fogyasztási szokásait vizsgálták a legtöbb olívaolajat fogyasztókban a stroke 41 százalékkal alacsonyabb kockázatát mutatták ki, mint azokban, akik egyáltalán nem fogyasztották az olajat.

Az olívaolaj magas kalóriatartalmú 

Bár az agyvérzés vagy stroke -ami rossz érrendszer egészség eredménye-, a harmadik vezető halálok az Egyesült Államokban, Cecilia Samieri táplálkozási szakértő mégis arra figyelmeztetett, hogy az emberek tartózkodjanak a túlzott olívaolaj fogyasztásától, mert igen magas a kalóriatartalma.

Kalóriakalkulátor

 

Ezzel szemben Magyarországon az olívaolaj fogyasztása még gyerekcipőben jár, de a tudatos táplálkozásra áttérők száma rohamosan növekszik, így valószínűleg az olívaolaj fogyasztása is előtérbe kerül.

Fogyókúra, diéta ötletek >>

 

Az olívaolaj a lúgosító diétának is egyik fontos alappillére.

forrás

 

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: olaj oliva lúgosítás olívaolaj stroke agyvérzés lúgosító diéta oliva olaj betegségek tünetei

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr703093651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Google